Президентът на Полша Анджей Дуда (вдясно) отдава почит на украинския президент Володимир Зеленски в президентския дворец във Варшава, Полша, на 5 април. (Kacper Pempel/Reuters)

Свързани новини

05.04.2023 17:31

Президентът на Полша награди Зеленский с "най-стария и най-висш" орден на страната

Видян 910 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В сряда полският президент Анджей Дуда награди украинския президент Владимир Зеленский с Ордена на Белия орел по време на церемония в президентския дворец във Варшава, предаде CNN.

Орденът "Белият орел" е "най-старото и най-високо полско отличие" и се връчва на "изключителни личности", заяви Дуда в присъствието на Зеленский и първите дами на двете страни.

"Той е уникален човек. Ти, Владимир, си уникален. След като получи мандат от своя народ, ти изведнъж беше призован на уникална мисия, която никой не можеше да предвиди", каза Дуда.

"Никой от нас преди една година, след руската инвазия, не можеше да знае какво ще се случи с Украйна и какво ще се случи лично с Вас. Несъмнено знаем, че Вашата позиция, заедно с позицията на героичния украински народ ... ще спаси Украйна от руската агресия", добави Дуда, наричайки Зеленский "човек с изключителни качества".

Зеленски и съпругата му Олена Зеленска са в Полша за най-обстойното държавно посещение на украинския президент от началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.

Той благодари на Дуда, на правителството и на полския народ за това, че са застанали "рамо до рамо" с Украйна и са дали подслон на бягащите украинци. "Вярваме, че това са исторически отношения", каза Зеленский.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.