Руският президент Владимир Путин заяви пред новия посланик на САЩ в Москва Лин Трейси, че подкрепата на Вашингтон за протестиращите на Майдана през 2014 г. е виновна за конфликта в Украйна.

Свързани новини

05.04.2023 17:11

Путин към новия посланик на САЩ: Подкрепата на Вашингтон за Украйна през 2014 г. е виновна за настоящия конфликт

Видян 934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин заяви пред новия посланик на САЩ в Москва Лин Трейси, че подкрепата на Вашингтон за протестиращите на Майдана през 2014 г. е виновна за конфликта в Украйна, предаде CNN.

    "Уважаема госпожо посланик, не искам да нарушавам благосклонната атмосфера на връчването на акредитивните писма и знам, че може да не сте съгласна с мен, но не мога да не кажа, че използването на такива инструменти от страна на Съединените щати във външната им политика като подкрепата за така наречените "цветни революции", подкрепата в това отношение от страна на Държавния департамент на преврата в Киев през 2014 г., в крайна сметка доведоха до настоящата украинска криза", каза Путин на Трейси, докато приемаше акредитивните ѝ писма. "[Действията на САЩ] допълнително оказаха негативно влияние върху влошаването на руско-американските отношения."

В сряда Путин също така заяви, че отношенията между Русия и САЩ са в най-ниска точка.

"Отношенията между Русия и Съединените щати, от които пряко зависят глобалната сигурност и стабилност, са в дълбока криза, за съжаление", каза Путин. "Тя се основава на коренно различни подходи към формирането на съвременния световен ред".


Повече от 70 души загинаха по време на протестите през 2014 г., които бяха предизвикани от решението на бившия украински президент Виктор Янукович да се откаже от търговско споразумение с Европейския съюз и да се обърне към Русия. В най-кървавия ден на Майдана в Киев, или площад "Независимост", загинаха близо 50 души, а 100 бяха ранени, когато според протестиращите правителствени снайперисти откриха огън по тях.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали