Свързани новини

22.01.2021 14:00

Преживяното през ноември ще ни се стори приказка, ако не се ваксинираме: Кунчев

Видян 1388 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипи от здравното министерство и МОН се срещнаха с учители, отказали ваксиниране, в ямболското село Бояджик, съобщава bTV.

В сградата на училището в Бояджик се събраха педагози от няколко села, които са извън списъка на ваксиниране.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев им дадe повече информация относно безопасността на ваксините и начина им на действие.

Той обясни, че идеята на срещата е не да изнесе медицинска лекция, а да проведе човешки разговор с всеки един от тях.

Здравният инспектор подчерта, че ако искаме да няма повече епидемия и мерките да отпаднат, трябва да достигнем 70% имунизирани. Науката е доказала, че ако 70-75% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане, посочи той и допълни, че ще има отделни случаи, но не и масово разболяване. Доц. Кунчев даде пример с Великобритания, където болниците са пълни със заразени. Ако това се върне в България, а опасността е голяма, това, което преживяхме ноември, ще ни се стори приказка, предупреди той.  Припомняме, че ЕК иска 70% имунизирани до лятото, но България няма как да го направи, а в момента сме и на последно място по ваксинация в ЕС.
По негови думи вирусът е тръгнал по света и трябва да се вземат мерки, които да ни помогнат - една от тях е именно ваксинирането.

Здравният инспектор бе категоричен, че не трябва с лека ръка да се пренебрегва достъпът ни до ваксина. Той посочи, че в момента на Балканите никой друг не прави имунизации, докато ние като член на ЕС вече сме започнали.

"Няма здравна система в света, която да е достигнала такова ниво, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото самите вие. Мислете вие за вашето здраве", призова той педагозите и настоя да не вярват на лъжливи твърдения.

Припомняме, преди дни здравният инспектор изрази готовност да посети село Бояджик лично, тъй като в местното училище нито един преподавател не е заявил желание да се ваксинира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.01.2021 14:13

    Не доктори, а завършени цинични търгаши. В началото на м.г., когато в Европа взимаха мерки, тези същите нещастници уверяваха, че всичко у нас е ок, а малко след това ни заплашваха със смърт, чували, хладилни камери. Година по-късно запяха старата песен на нов глас. Колко милиарда по край този К19 изтекоха през пръстите им без никакъв отчет. Пълно безобразие и абсурд

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион