Премиерът Денков

Свързани новини

24.06.2023 19:06

Премиерът Денков свика съвещание заради ситуацията в Русия, МВнР предупреждава българите да избягват пътувания

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Николай Денков свика съвещание във връзка с изострената ситуация в Русия, съобщиха от правителствената пресслужба.

В заседанието участват вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на отбраната и на вътрешните работи - Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, ръководителите на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, на Държавната агенция "Разузнаване" Антоан Гечев  и на служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев.

Обсъждат се всички евентуални рискове за сигурността на страната и за живота и здравето на българските граждани на територията на Руската федерация, както и готовността на държавата за реакция при възникване на необходимост.

След заседанието се предвижда изявление на премиера Денков.


Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да избягват пътувания в Русия. Ако присъствието на територията на Руската федерация не е от изключителна важност, от ведомството съветват да бъдат преосмислени плановете за пътуване.


При необходимост от съдействие, българските гражданите могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26, както и към Генералното консулство в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116.


Сигнали могат да се подават и на следния имейл адрес: Embassy.Moscow@mfa.bg, както и на следния имейл адрес: Consulate.Petersburg@mfa.bg.


Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.


МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион