В този контекст въоръжените сили на Русия и други държавни органи получиха необходимите заповеди, каза Путин и посочи, че в Москва, Московска област и редица други райони са въведени антитерористични мерки.

Свързани новини

24.06.2023 13:06

Ще защитим страната си от вътрешна измяна: Путин

Видян 1414 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опитът за въстание на шефа на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин е предателство спрямо Русия и нейния народ, заяви руският президент Владимир Путин в обръщение към нацията в събота сутринта. Той също така обеща, че правоприлагащите органи на страната ще предприемат решителни действия за възстановяване на реда.

В телевизионна реч Путин се обърна към руските военнослужещи и към онези, "които са били въвлечени в тази престъпна игра чрез измама или заплахи", без да назовава конкретно Пригожин.

Той отбеляза, че Москва води историческа борба за запазване на своето бъдеще, като същевременно "отблъсква агресията на неонацистите и техните господари" на Запад.

"Ние се борим за живота и сигурността на нашия народ, за нашия суверенитет и независимост. За правото да бъдем и да останем Русия", каза президентът, призовавайки съгражданите си да обединят усилията си и да загърбят всички разделения, които биха могли да бъдат използвани от чуждестранни противници.


Ето защо действията, които разцепват нашето единство, са всъщност отстъпничество на нашия народ, на нашите съратници. . Това е удар в гърба на нашата страна и на нашия народ.

В този контекст въоръжените сили на Русия и други държавни органи получиха необходимите заповеди, каза Путин и посочи, че в Москва, Московска област и редица други райони са въведени антитерористични мерки.

Той също така отбеляза, че "ще бъдат предприети решителни действия за стабилизиране на ситуацията в Ростов на Дон", в южната част на Русия. По-рано през деня няколко медии споделиха клипове, на които се вижда как танкове се движат из града, а неидентифицирани войници патрулират по улиците.


Руският президент също така призова тези, които са въвлечени във въстанието, да "направят единствения правилен избор и да спрат да участват в престъпни действия"

В петък Пригожин обвини руското министерство на отбраната, че е нанесло смъртоносен ракетен удар по лагер на групата "Вагнер", и обеща ответни мерки. Министерството обаче отхвърли твърдението, като го определи като "информационна провокация"

По-късно руските власти съобщиха, че са започнали наказателно разследване срещу началника на "Вагнер" за предполагаемо призоваване към въоръжен бунт.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.06.2023 22:28

    Измяна на КОГО? На руските олигарси-криминали, които приватизираха и разпарчосаха руската икономика за яхти и скъпарски имения на Запад или на руския народ? Ако Си беше президент на Рашата, тия отдавна да ги е избесил Пригожин е НАЦИОНАЛИСТ и руският народ е на негова страна!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни