Гоце Делчев за Македония и Одринско

Свързани новини

04.02.2022 11:46

Преговорите за членство на Македония в ЕС да бъдат спрени за 2 години: ВМРО

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


И щом официалните лица в Скопие не почитат паметта на Г. Делчев, то нека върнат костите му в Дома на македонските българи в София, заявяват от ВМРО.




"България си иска войводата и ще го почита подобаващо!




На днешната паметна за историята ни дата – 4 февруари, се честват 150 години от рождението на легендарния войвода Георги (Гоце) Николов Делчев. Гоце Делчев е идеолог и емблема на борбата за освобождението на изконно българската земя – Македония.




Именно на днешната дата обаче ставаме свидетели на арогантно и непочтително отношение от страна на политиците в Скопие, където през 1946 година от комунистическите власти в България са предадените костите на легендарния стратег и идеолог на БМОРК, по-късно преименувана във ВМОРО или последвалата я като правоприемник в борбата ВМРО. Именно на тази паметна дата обаче се оказва, че нито премиерът на Македония Ковачевски, нито външният министър Османи, нито президентът Пендаровски ще уважат церемонията по почитане паметта на Гоце Делчев в храма „Св. Спас“ в Скопие заедно с българската делегация.

Съвпадение на служебни ангажименти или поредна демонстрация от страна на политиците там е това? Като вземем под внимание и изказването на ръководителя на историческата комисия от страна на Македония, че трябва да бъде преустановена дейността ѝ за 2 години, за да се задвижат другите процеси, в съчетание с демонстративната среща на Пендаровски с „ОМО Илинден“ и една поредица други недопустими изказвания, то следва изводът, че единствената правилна политическа позиция от страна на България трябва да е само една – замразяване на преговорите за членство на Македония за периода, за който те искат спиране на работата на междудържавната комисия по исторически въпроси!




Всяко действие, всяка реакция в дипломацията - било то положително или отрицателно, би следвало да има реципрочен отговор. Историята на България не се търгува. Тя не е разменна монета. Тленните останки на Гоце Делчев също. Той е част от българската история! Това трябва да бъде кристално ясно както на новите български политици, така и на новите политичари в Скопие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак