Свързани новини

03.02.2022 09:23

Да бъде замразена работата на историческата комисия между България и Северна Македония: Драги Георгиев

Видян 2613 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Да бъде замразена работата на Съвместната историческа комисия между България и Северна Македония. Това предложи съпредседателят ѝ от страна на Скопие проф. Драги Георгиев в интервю пред ТВ "Телма".


 


Той би бил съгласен комисията да замрази работа за една-две години, докато се нормализира политическата атмосфера между двете страни, защото именно Комисията била пречка пред това. Според него такова решение не би било страшно, ако цената на това е напредък напредък на всички други нива на преговори.

 

Според него по този начин щяло да се стигне до "отпускане на политическата атмосфера между двете държави". "Ако в този момент историческата комисия създава проблем по пътя, по който са тръгнали двете правителства, с цел отпускане на политическата атмосфера, аз бих бил съгласен работата на комисията да замръзне за година -две, защото отново имаме усещането, че тази комисия създава проблеми чрез нашите публични сблъсъци.


 


Ако наистина има желание за постигането на някакъв напредък между Македония и България на всички нива, това решение не би било толкова страшно, защото ние в продължение на 70 години сме в исторически конфликт с България. Замразяването на работата на тази комисия за 1-2 години нищо няма да означава и в същото време може да позволи нещата да тръгнат напред по други неща", каза Георгиев пред телевизия "Телма".

 

БГНЕС припомня, че само преди седмица по време на съвместното заседание на двете правителства - на РСМ и България, в резиденция "Бояна" премиерът Кирил Петков съобщи, че през следващите месеци ще има три заседания на комисията.

 

"Историческата комисия няма никаква роля при вземането на решението за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 03.02.2022 10:20

    Драги ,най-добре да бъде замразен меракът ви за членство в ЕС!Голям хитрец този комплексар, бе?!

  • 002 Anonimen 03.02.2022 10:01

    Е, като имат толкова общо с "югославянските народи" защо не се опитат да вземат тяхната история, а се натискат за Българската?Седми век се появява българска държава, а тяхната кога, кога се появява и то със наше съдействие ? Карайте я малце со кротце и благо...общата история тя си е тук , няма нужда да я измисляме !

  • 001 Anonimen 03.02.2022 09:56

    Много ще е наивно да се съгласим с тези тарикати. Няма да отстъпваме от историята си. Разбира се, винаги има такъв, който да направи от предателството нещо, което ще нарече "България реши..."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни