Свързани новини

26.07.2013 17:07

Правителството с мерки за спасяване на енергетиката

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Управленската програма е базирана на програмните приоритети, на базата на които беше избрано правителството. Това каза премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Националния съвет на БСП.


Министър-председателят представя проект за Програма за управление на правителството. Той съобщи, че в нея са отчели препоръките на Съвета на ЕС, както по Конвергентната програма, така и на Мониторинговия доклад, мнения и препоръки на граждански организации. 


В програмата има приемственост по следните теми - Валутният борд, стабилността на банковата система, продължаване на европейската интеграция, развитие на инфраструктурата. Различното е - съсредоточаване върху заетостта, засилване на регулациите на финансовия сектор, спасяване на българската енергетика, реална защита на потребителите, месечни отчети пред парламента и обществото, допълни Орешарски.


Освен това, в програмата са заложени мерки срещу монополите; ефективна защита на потребителите; подкрепа за малкия и среден бизнес. Предвиждат се мерки за гарантирано усвояване на европейските фондове. В програмата са включени мерки за спасяване на енергетиката. Заложено е намаляване на различията между регионите, допълни Пламен Орешарски


По думите му България не обслужва от няколко години заемът към Siemens, в резултат на което страната е изключена от списъци за инвестиции.


Пламен Орешарски бе категоричен, че само правителството не би могло да се справи с решаване на проблема с бедността.


"Подобряването на бизнес климата е истинската политика по отношение на доходите", категоричен е премиерът. 


"Бедността винаги е съпътствала нашето развитие в последните години. Развитието на бизнеса не е самоцел, а има за цел да подобрява доходите на гражданите. Приоритет в управленската програма на правителството е стимулиране на раждаемостта. Вече имаме частично реализиране на мерки за социалното подпомагане по групи", каза Орешарски и припомни енергийните помощи за някои групи.


В сегашната безработица има сериозни структурни несъответствия и това засилва значението на квалификацията и преквалификацията на кадри, отбеляза премиерът. Набелязали сме си за цел 1.5% от БВП да се инвестират в изследователска дейност, каза Орешарски. 

 

В глава "Спасяване на българската енергетика” е записано: При потвърждаване на технико-икономическите характеристики на проекта "Белене” и прогнозите за електропотреблението в региона и България – рестартиране на проекта с ясна финансова структура, съобщава агенция "Фокус”. 


Заа разрешаването на проблемните точки около проекта за АЕЦ "Белене” се предвиждат и нови разговори с руската компания "Росатом” .




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката