Правителството на САЩ се превърна в един от най-големите притежатели на криптовалута, след като конфискува около 200 000 биткойна на стойност милиарди долари, съобщи WSJ, позовавайки се на анализ на публичните отчети на криптофирмата 21.co.

Свързани новини

17.10.2023 10:22

Правителството на САЩ има $5 милиарда в Bitcoin: WSJ

Видян 1293 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на САЩ се превърна в един от най-големите притежатели на криптовалута, след като конфискува около 200 000 биткойна на стойност милиарди долари, съобщи WSJ, позовавайки се на анализ на публичните отчети на криптофирмата 21.co.

Хардуерните портфейли, контролирани от Министерството на правосъдието, Службата за вътрешни приходи и други правителствени агенции, съдържат 194 188 биткойна, оценени на стойност 5,3 млрд. долара, според 21.co, която твърди, че това са "долнопробни оценки на притежанията на правителството на САЩ въз основа на публично достъпна информация".

Анализът, извършен от криптофирмата, проследява движенията на биткойни към и от правителствени сметки на САЩ, свързани с трите най-големи конфискации на криптовалутата от 2020 г. насам.


Забележителен пример е намесата в кибератаката срещу Bitfinex от януари 2022 г., която отне почти шест години и в резултат на която Министерството на правосъдието осигури 94 643 биткойна. По подобен начин бяха получени 51 326 биткойна при изземването на Джеймс Жонг през март 2022 г. Прословутото затваряне на онлайн пазара за наркотици Silk Road през ноември 2020 г. даде възможност на правителството да изземе 69 369 биткойна.

Съобщава се, че активите са укрити предимно офлайн в криптирани устройства за съхранение, съхранявани от Министерството на правосъдието и Службата за вътрешни приходи.

От време на време Вашингтон продава част от конфискуваните биткойни чрез тръжна система, основана на съдебни разпореждания за ликвидация. Най-значимата продажба се случи през 2014 г., когато милиардерът Тим Дрейпър купи 30 000 от токените от правителствените търгове.

През последните години обаче правителството предпочита да продава конфискуваните криптоактиви чрез борси. Една такава продажба беше осъществена по-рано тази година, когато 9 118 биткойна бяха продадени на Coinbase, според публично подадена информация.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.10.2023 08:41

    А розово-дупестото недоразумение на генетиката, Владко Горанов & Co, КОЛКО?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог