Тези стъпки са част от разширяващата се репресия срещу сектора на цифровите активи, предизвикана от срива на базираната на Бахамските острови криптоборса FTX миналата година. FTX беше разкрита като схема на Понци, използвана за изсмукване на средства на инвеститорите в джобовете на изпълнителни директори - както и на политици.

Свързани новини

14.10.2023 07:45

Правителството на САЩ води "война срещу криптовалутите": Разработчикът на ChatGPT

Видян 7351 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските власти водят война срещу криптовалутите и искат да контролират Bitcoin, предупреди Сам Алтман, изпълнителен директор на разработчика на ChatGPT OpenAI по време на участие в подкаста "Joe Rogan Experience".

"Има много неща, от които съм разочарован, че американското правителство е направило напоследък, но войната срещу криптовалутите - която според мен е нещо като, не можем да се откажем от това, като, ще контролираме това и всичко останало - това е нещото, което доста ме натъжава за страната", каза Алтман.

По-рано тази година Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance, най-голямата платформа за търговия с криптовалути в света, като я обвини в неправилно управление на средствата на клиентите, изкуствено завишаване на обема на търговията и предприемане на стъпки за заобикаляне на американските разпоредби. Освен това надзорният орган на пазара обвини Coinbase, най-голямата платформа за търговия с криптовалути в страната, че е работила като нерегистрирана национална борса за ценни книжа, брокер и клирингова агенция.

Тези стъпки са част от разширяващата се репресия срещу сектора на цифровите активи, предизвикана от срива на базираната на Бахамските острови криптоборса FTX миналата година. FTX беше разкрита като схема на Понци, използвана за изсмукване на средства на инвеститорите в джобовете на изпълнителни директори - както и на политици.


"Много се притеснявам докъде може да стигне държавата на наблюдението", каза Алтман, като се позова на правителствения контрол върху парите и добави, че е "супер против" цифровите валути на централните банки (CBDC). Политиците в САЩ обмислят идеята за създаване на виртуална доларова CBDC; по-рано тази година обаче председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че реализацията на проекта може да отнеме още години.

Алтман заяви, че се вълнува от Биткойн, като подчерта, че наличието на "глобална валута, която е извън контрола на което и да е правителство, е супер логична и важна стъпка по технологичното дърво".



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв