Делян Добрев от ГЕРБ-СДС направи изявление, като показа текстовете от закона, чието отлагане носи на "Лукойл" по 3 млн. лева на ден.

Свързани новини

24.10.2023 11:11

ППДБ са на хранилката на Лукойл: ГЕРБ

Видян 3096 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Хранилката на Лукойл се оказва много голяма”, обяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев на брифинг в НС след призива на ППДБ да няма извънредно заседание по темата в петък. „На нея има председатели на ПГ и министри”, заяви той без да посочва конкретни имена. От думите му обаче се разбра, че явно визира съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. Депутатът намекна за това още в неделя в ефира на Nova.


„Защо Денков и Василев се борят със зъби и нокти за Лукойл, който печели 3 млрд. долара от дерогацията на година, а ползата за българския потребител е кръгла нула? Чувам, че е заради едни 5 млн. евро на месец. По жълтите павета се носи такъв слух”, посочи още депутатът Добрев, който е ексминистър на енергетиката. Първи 19 минути преди 19 месеца писа за тайните срещи на Василев, пак като финансов министър, но на К. Петков в миналия кабинет ППДБ с босовете на руската фирма. Неин бивш вицепрезидент е пиарката на ПП тогава Диана Дамянова. Мъжът на вицето на Петков-  к. Нинова, пък бе директор в Лукойл.


Напомняме, че коментарите за рушветите от газовите доставки и от нефта за Кирил и Асен се лансират още от времето на кабинета Петков-Нинов, за което 19 писа.


В понеделник след среща на сглобката между ГЕРБ, ППДБ и ДПС шефът на ПГ на Сараите Делян Пеевски обяви, че ще има извънредно заседание, на което ще бъде разгледано президентското вето върху Закона за енергетиката.
Според Епицентър разговорът в НС, на който правителството изведнъж реши да окаже натиск върху Лукойл е била драматична.


До последно премиерът Николай Денков, шефът на МФ Асен Василев и Кирил Петков бранили интересите на руската компания, но после склонили. “Ако вие застанете против нас, то всички ще видят как в управлението действа коалицията Путин", заяви Пеевски пред съпредседателите на Промяната. Ден по-късно обаче от ППДБ призоваха шефа на НС Росен Желязков да не свиква депутатите навръх вота.


"Това заседание е необходимо, защото преди седмица президентът Румен Радев наложи вето на закона за енергетиката. Припомням, че законът беше гледан в НС в няколко безсънни нощи на енергийна комисия, на пленарна зала, защото управляващите твърдяха, че законът е важен и е ангажимент по Плана за възстановяване и устойчивост. Сега изведнъж се оказва, че този закон за енергетиката не им е важен. ПВУ не им е важно. Всичко звучи много нелогично", коментира Добрев. Депутатът от ГЕРБ представи закона, който е приет през януари, но не се прилага вече 10 месеца.


"В текстовете, които ППДБ не искат да бъдат обсъдени, пише, че МС трябва да започне да събира от Лукойл по близо 3 млн. лева на ден от следващия вторник - 31 октомври. 2,9 млн. лева на ден и да ги разпределя на хората по програма. Това са въпросните 73 стотинки. Тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото тези текстове нарушават финансовия интерес на Лукойл с близо 3 млн. лева на ден", уточни той.


"Всеки път, когато ги заплашим с отнемане на дерогацията, управляващите изпищяват по зловещ начин, че са готови на всичко само и само да се откажем от намеренията си", заяви депутатът.


Според него с отмяната на извънредно заседание на НС в петък ще се дадат още седмици на руската компания, в които рафинерията няма да прави плащания.


“Всеки ден, в който не отхвърляме ветото на президента, подарява на Лукойл по 3 млн. лева", повтори Добрев.


Егор Глазунов


Снимка: БНТ




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 09.11.2023 20:17

    Граждани, които са претърпели тежки странични ефекти от ваксините срещу Covid-19 в Австралия, са завели колективен иск срещу своето правителство, твърдейки, че здравните служители не са успели да гарантират безопасността на ваксините преди да задължат гражданите да се ваксинират. Д-р Мелиса Маккан, личен лекар от Куинсланд, Австралия, е завела колективния иск срещу правителството на Британската общност и Администрацията за терапевтични стоки (TGA) като ги обвинява в небрежност, нарушение на законовите им задължения и злоупотреби с пациенти. В иска се твърди, че респондентите са одобрили ваксините „без подходящи или разумни доказателства или логическа основа, която да обоснове разумно, че те са безопасни, ефективни и притежаващи положителен профил риск-полза“. „Фактите по иска ще докажат, че Администрацията за терапевтични стоки не е изпълнила задължението си да регулира правилно ваксините срещу Covid-19, което е довело до значителни вреди и щети на австралийците“, каза в изявление Натали Стрийланд от NR Barbi Solicitor. Говорител на Министерството на здравеопазването и грижите за възрастни хора заяви, че „Департаментът е запознат с процедурата, започнала днес във Федералния съд на Австралия от жалбоподатели, представлявани от NR Barbi Solicitor Pty Ltd. Тъй като въпросът е вече влязъл в съда, коментарите в момента не са желателни, ще получите становището ни допълнително”. Според д-р Маккан близо 500 души вече са съобщили подробности за здравните си проблеми, свързани с ваксинирането и са изразили желание да се присъединят към колективния иск. Тя смята, че това е важно за всички пострадали, защото съществуващата схема за обезщетение се е провалила, а възмездие трябва да има. Схемата за обезщетение остави хиляди хора, страдащи от сериозни последствия от ваксината, все още да чакат решение. Тя е твърде сложна, тромава, достъпът до нея е почти невъзможен, освен това е тясно фокусирана само върху малък брой официално признати странични ефекти. Към 12 април 2023 Службите на Австралия са получили 3501 заявления и са изплатили 137 иска на обща стойност над 7,3 милиона долара. Други 2263 искове все още се разглеждат, 405 са оттеглени и 696 се считат за неплатими. Към 16 април TGA е получил общо 138 307 сигнала за нежелани събития, настъпили след ваксиниране. Общо в Австралия са сложени около 66 милиона дози. Лекарственият регулатор е идентифицирал 14 случая, при които причината за смъртта е свързана с ваксинация, от 985 получени и прегледани доклада.

  • 006 Асен 27.10.2023 15:10

    ДБ особено направо искат да го превземат, не просто на хранилка да бъдат

  • 005 Крис 26.10.2023 11:29

    Разпада им се сглобката на тия

  • 004 Димо 26.10.2023 11:28

    ПП и ДБ са на хранилка на Козяк

  • 003 Миро 25.10.2023 11:53

    Естествено, че са на хранилка, а се правят на принципни...Лицемери.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци