Николай Денков

Свързани новини

03.05.2023 09:35

ПП/ДБ няма да води преговори по персоналния състав на проектокабинета с ГЕРБ/СДС: Николай Денков

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" няма да води преговори по персоналния състав на проектокабинета с ГЕРБ-СДС, настоя номинираният за премиер Николай Денков, който бе зам.-министър при Борисов.

"Не приемаме ултиматуми, не приемаме условия. Опитваме се да свършим това, което би било най-полезно, за да се разплете този пъзел – как да направим работещо правителство. И с откриването на парламента го направихме – нестандартен ход, но проработи. Има законодателна програма, има председател. Същото се опитахме да направим и тук. Задължение на Борисов е да реши какво ще прави с първия мандат. Ние сваляме картите на масата, казахме какво предлагаме, да решават какво ще правят", коментира той пред Нова тв.

По думите му съставът на проектокабинета, който ПП-ДБ предлагат, не е консултиран с ГЕРБ.

"Те го получиха като списък, след като беше излязъл по медиите. Ясно искам да кажа, че преговори по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ. Гледаме да станат по-добре програмите, които трябва да се изпълняват. Преговаряме по това какво трябва да се свърши и за какво би имало подкрепа", допълни бившият министър на образованието.

Николай Денков категорично заяви, че преговори с партията на Бойко Борисов за министри и зам.-министри не се водят: "Първият мандат се държи от ГЕРБ, вече всички въпроси трябва да са към тях. Имат три избора: да подкрепят този кабинет с втория мандат; да си направят техен кабинет на малцинството и да си търсят подкрепа от други партии. Третият вариант е да направят кабинет с БСП и ДПС – хартиената коалиция".

Той аргументира избора на състав на кабинета с думите: "От колегите съм натоварен с изключително трудна задача. Представям си се като треньор, който трябва да избере екип и с този екип да спечели мача. Представете си, че имате 2 екипа с 2 треньора и ги пуснете на терена. Как ще работи тази конструкция? Един МС трябва да е екип. Ако няма разбирателство в този екип, ще се върнем на ситуацията преди една година. Трябва да има ясен екипен принцип при съставяне на кабинет. Там е и мястото на Асен Василев. Той е специалистът по финанси, имам му доверие, че може да оправи кашата с финансите, която забърка министерството".

В заключение номинираният за премиер акад. Николай Денков подчерта, че ако им бъде връчен вторият проучвателен мандат, от ПП-ДБ ще търсят подкрепата на всички партии, като първо биха се обърнали към ГЕРБ-СДС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв