За гласуване с разум извън излишните емоции от последните дни призова кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев. Но призна, че и той е неудовлетворен от вота само с хартиената бюлетина.

Свързани новини

29.10.2023 13:50

Повечето кандидати за кметския пост в София гласуваха

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-рано - малко след 7 сутринта - до урните отиде кандидатът на Местна коалиция БСП за България Ваня Григорова. По повод отмяната на машинния вот Григорова заяви, че не е важно как гласуват гражданите, а каква ще бъде волята им, предаде Нова тв.

„След 33-години власт на парите е време хората да се усетят представени. Не бива да превръщаме технологията във водеща тема, когато водещата тема, трябва да бъдат идеите за това как трябва да се промени София”, каза Григорова.

Малко след 9 часа гласа си даде и Васил Терзиев. Кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" си пожела висока избирателна активност в столицата и се определи като оптимист за бъдещето на града.

„Дали на хартия, на пергамент или на камък отговорността е у нас. Надявам се, че вотът няма да бъде опорочен. Не бъдете апатични, излезте и гласувайте, важно е. Поправителен няма”, добави Терзиев.

За гласуване с разум извън излишните емоции от последните дни призова кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев. Но призна, че и той е неудовлетворен от вота само с хартиената бюлетина.

„Беше хвърлена сянка върху това гласуване и доверието, което сме градили върху машините трудно може да се върне. Колкото повече хора излязат да заявят своята воля, толкова по-малко ще имат шанс машинациите”, каза Вълчев.

Кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян заяви, че вярва в изборния процес и още в петък е решил да гласува с хартия независимо от решението на Централната избирателна комисия.

„Имаме достатъчно примери в Европа с гласуването с хартия. Имам доверие във всички хора, които участват в изборния процес. Гласувах за хаоса в държавата да не се повтори в София. Нагледахме се на достатъчно хаос”, подчерта Хекимян.

Деян Николов, кандидатът на "Възраждане" за столичен кмет, изрази надежда, че вотът ще бъде честен - такова, каквото трябва да е и управлението на София през следващите 4 години.

„Надявам се общинският съвет да бъде адекватен на нуждите на столицата. Да обърнем повече внимание на крайните квартали на града. Да тръгнем по по-различен път, защото София може повече”, каза Николов.

След края на изборния ден ще стане ясно и дали София отива на балотаж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв