Свързани новини

15.10.2020 15:23

Постоянно намалява броят на върнатите дела: Гешев

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да ви отегчавам със статистика, но от нея е видно, че трайно се подобрява работата на прокуратурата”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев от трибуната на парламента, представяйки 8-месечния доклад за свършеното от държавното обвинение, предаде БГНЕС.


Пред депутатите Гешев отново наблегна на постоянно намаляващия брой на върнатите дела, които към този момент са едва 2,8%. Оправданите лица с влязъл сила съдебен акт пък са 1,9%.


Както и при вчерашното заседание на правната комисия, главният прокурор отново насочи своето внимание в посока на справяне с битовата престъпност. „Хората споделят, че това е най-важният за тях проблем. В резултат на дейността на прокуратурата, в партньорство със службите и МВР, са проведени 307 специализирани полицейски операции на територията на 441 населени места, в 27 области. Разкрити са 497 престъпления и са задържани 941 лица. Образувани са над 500 досъдебни производства“, заяви Иван Гешев. Той постави акцент върху спада на кражбите в 22% на 5-месечна база от началото на годината, а на грабежите – с 19%. Кражбите на коли също са намалели с 13%.


Иван Гешев обърна и внимание на някои конкретни досъдебни производства, започвайки с обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който продължава да се намира в Дубай. Той подчерта, че едва 212 антики от хилядите, които той притежава в колекцията си, са регистрирани. Колекцията ще бъде обект на съдебно-археологична експертиза от чужди експерти.


Във връзка с проверките, свързани с премиера, Гешев потвърди, че те са 3 на брой. Вече стана ясно и че Борисов е дал обяснения по тях. Те са свързани с информация за имот в държава от ЕС, с изтеклите записи с глас, наподобяващ този на Бойко Борисов, както и със снимките на спалнята му в държавната резиденция в „Бояна“.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева