Свързани новини

29.04.2021 16:54

Помощник военен аташе на Русия е изгоненият дипломат

Видян 1921 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Русия да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, унищожаването на веществени доказателства при пожар и отравянето на трима български граждани, за да може да бъдат разкрити извършителите и предадени на съд, предаде Нова тв.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е провела задълбочен и сериозен разговор с посланика на Русия в София. Обърнато е внимание на някои публични коментари на официални руски представители, които българската страна е сметнала за напълно неуместни, уточняват от външното ни министерство. 


"Ние сме партньори и съюзници в ЕС и НАТО, но това не означава, че имаме стопани, както заявихте наскоро пред медии. Българските служби работят единствено в интерес на националните ни интереси", каза Захариева пред руския посланик.


Българският първи дипломат заяви, че МВнР си запазва правото за още ответни действия и настоятелно поиска от посланика руските дипломати да прекратят извършването на действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения, допълват от МВнР. 



Помощникът на военния аташе в Руското посолство е обявеният за персона нон грата от министерството на външните работи, съобщават от мисията на Москва във фейсбук. 


Днес вицепремиерът Екатерина Захариева проведе разговор с  с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова с настояване за съдействие за изясняване на обстоятелствата около инцидентите с взривени складове с боеприпаси на наша територия, за които съобщиха прокуратурата и ДАНС в сряда.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец