Свързани новини

28.04.2021 15:41

ЕС да провери България за незаконна търговия с оръжие: Лавров

Видян 6091 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като 7 години обявяваше оръжейния търговец Гебрев за луд и отказваше да разследва евентуалното му отравяне с нещо като Новичок, властта изведнъж се сети за казуса. И обяви, че е започнала да дири 6 руски граждани за 4 взрива преди години у нас. Досега България дори официално отричаше да има общо с чешкия скандал от 2014 г., в това число и Гебрев. Обърналата се наша позиция предизвика очаквано тежка реакция от Москва, при това лично от външния министър Лавров: „Бих посъветвал ЕС да провери съблюдаването от България и Чехия на международните задължения в сферата на търговията с оръжие. Съюзът трябва да бъде притеснен как се търгува, как се съхранява това оръжие, боеприпасите, към които имат отношение и частни предприемачи. Доколко членовете на ЕС изпълняват международните документи, които позволяват това”.
Както е известно и е доказвано от много международни разследвания, у нас, в това число и от държавни предприятия, се произвеждат оръжие и боеприпаси, които незаконно се изнасят за конфликтни зони с граждански войни като Саудитска Арабия – Йемен, Сирия – ИДИЛ, подконтролната на Киев част от Донбас. Това е категорично нарушение на всички международни задължения на страната по договори.
Русия през последните дни неколкократно предупреди за това чрез централните емисии на своите федерални тв канали, което означава, че тя има свои добре информирани източници по върховете на изпълнителната и съдебната ни власт и е знаела предварително още миналата седмица какво да очаква от нас.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 слугинажни калинки 29.04.2021 08:56

    И тази сутрин тази нефелна секретарка на ирландската пастирка ни заля с нескончаеми празни и кухи заучени фрази в стил скоропоговорка, просто не се търпи. Каква външна политика с тази кукувица и нейния заместник, неграмотния джендър с бакалавърската диплома, но какъвто премиера такива му и министрите!

  • 002 Ха-ХА 28.04.2021 22:59

    Тази мижитурка си прекъсна военното учение на Шабла,защото Мустафата го викна по телефона.Точно той да се опъне на американците???!!!

  • 001 Отворено писмо до Президента на РБългария да оглави инициатива „България – Зона на мира“ 28.04.2021 19:22

    Отворено писмо до Президента на РБългария да оглави инициатива „България – Зона на мира“ Проф. Нако Стефанов, Лазар Мурджев 161039 прочитания /Поглед.инфо/ Български организации призовават президента на РБългария да оглави инициативата „България – Зона на мира“, имайки предвид засилващото се напрежение и конфронтация в геополитически план между страните от НАТО и Руската федерация, в частност в Черноморския регион. Отворено писмо Призоваваме Президента да инициира и оглави Общобългарска платформа -Инициатива за спасение и неучастие на страната във военни действия Предвид засилващото се напрежение и конфронтация в геополитически план между страните от НАТО и Руската федерация, в частност в Черноморския регион, Родината ни да се обяви за „Зона на мира“ – това означава, че нашето Отечество се обявява за зона, от която при никакви обстоятелства няма да се предприемат враждебни действия от какъвто и да е характер, както и няма да се разрешава нейното сухопътно, морско и въздушно пространство да бъде източник на такива по отношение на вероятен конфликт. …

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!