Държавният секретар по цифровите технологии на Полша Януш Чешински призова гигантите в социалните медии да забранят достъпа на руските посланици до техните платформи | Lukasz Gagulski/EPA-EFE

Свързани новини

13.07.2022 17:37

Полски министър иска руските посланици да бъдат изгонени от социалните медии, за да се бори с дезинформацията

Видян 1361 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полски министър заяви във вторник, че за да се засили борбата с дезинформацията, подкрепяна от Кремъл, платформите за социални медии като Twitter и Facebook трябва да забранят достъпа на руските посланици до своите платформи.

"Свалете ги, те са пропагандисти на агресивен режим, отговорен за хиляди убити хора, за масови убийства на цивилни", казва Януш Чешински, дигитален държавен секретар на Полша, в интервю за POLITICO.

След като ЕС забрани спонсорираните от държавата медии RT, известна преди като Russia Today, и Sputnik, през последните месеци Москва все по-често използва акаунтите на своите посолства, за да разпространява своята пропаганда.


Няколко компании за социални медии досега се фокусираха върху ограничаването на обхвата на руските дипломатически съобщения. През март Twitter заяви, че няма да популяризира руски държавни акаунти в платформите си, а през април Facebook обяви, че ще разгледа възможността за нови действия срещу страници, свързани с Кремъл.

Но Полша, която от началото на войната на Русия срещу Украйна призова големите технологични компании да се борят по-решително с лъжите в интернет, настоява за по-радикални действия за ограничаване на достъпа на руското външно министерство до популярни платформи за социални медии.

Руските официални лица "само лъжат и пускат дезинформация в дискурса; тя няма никаква стойност за никого, освен за тях", каза Чешински.


Младшият полски министър заяви, че ще настоява ЕС да увеличи усилията си за оказване на натиск върху платформите на социалните медии, за да се сложи край на подкрепяната от руската държава кампания за дезинформация.

"ЕС всъщност трябва да направи много повече по отношение на натиска върху тези платформи, за да премахне спонсорираната от държавата дезинформация от тях", каза той.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и