"Групата на осемте държави, които не участват във войните за санкции - Китай, Индия, Русия, Индонезия, Бразилия, Мексико, Иран и Турция - по отношение на БВП по ППС е с 24,4% по-напред от старата група", пише Володин.

Свързани новини

12.06.2022 07:06

Политиките на САЩ доведоха до "новата Г-8": Москва

Видян 5490 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати "със собствените си ръце" подтикват страните, които не участват в "санкционните войни", да създадат "нова група на Голямата осмица" заедно с Русия, заяви в събота председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.




След началото на руската военна офанзива в Украйна в края на февруари САЩ, ЕС, Обединеното кралство и много други държави наложиха строги ограничения на Москва, превръщайки я в страната с най-много санкции в света.




В публикация в Telegram Володин включва таблица с данни на МВФ за БВП по паритет на покупателната способност на страните, които той нарича "новата Г8", и на страните, съставляващи сегашната Г7 (след като участието на Русия в блока беше преустановено заради гласуването на Крим за присъединяване през 2014 г. , Г8 на практика се превърна в Г7).


 


"Групата на осемте държави, които не участват във войните за санкции - Китай, Индия, Русия, Индонезия, Бразилия, Мексико, Иран и Турция - по отношение на БВП по ППС е с 24,4% по-напред от старата група", пише Володин.




Според него икономиките на страните от Г-7 - САЩ, Япония, Германия, Великобритания, Франция, Италия и Канада - продължават да се "пропукват под тежестта на санкциите, наложени срещу Русия".


 


"Разрушаването на съществуващите икономически отношения от страна на Вашингтон и неговите съюзници доведе до формирането на нови точки на растеж в света", твърди Володин.




Въпреки че изпитват сериозни икономически трудности, САЩ, според председателя на Думата, продължават "да правят всичко, за да решат своите проблеми за сметка на другите" Създаването на напрежение "неизбежно" ще доведе до загуба на световното господство на САЩ, подчерта Володин.




"Съединените щати създадоха със собствените си ръце условия страните, които желаят да изградят равноправен диалог и взаимноизгодни отношения, всъщност да формират "нова Голяма осмица" заедно с Русия", каза той.


 


 


Междувременно в петък заместник-помощник-държавният секретар на САЩ Ерик Уудхаус заяви, че Вашингтон и съюзниците му са осъзнали, че антируските санкции ще се разпространят в собствените им икономики. Според него решимостта им да наложат санкции на Москва е показала готовност "да приемат тези разходи".



 


В същия ден министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън призна, че антируските санкции са довели до "огромна промяна в цените на храните и енергията" на фона на рекордно високата инфлация. Изказването последва изявлението на руския президент Владимир Путин, който заяви, че "дългогодишните грешки, допуснати от западните държави" в тяхната икономическа политика и политика на санкции, са довели до "глобална вълна от инфлация, нарушаване на установените логистични и производствени вериги, рязко увеличаване на бедността и недостиг на храна".


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 agabaga 12.06.2022 12:22

    Честит празник „Ден на Русия“!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни