Свързани новини

22.12.2020 15:26

Полицаят на годината не си взе наградата, защото е с COVID

Видян 1048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаят на 2020 година не си взе наградата, защото е с COVID-19. Церемонията по връчването на отличията се проведе в Академията на МВР. Инициативата „Полицай на годината” се провежда за 27 път.


Младши инспектор Момчил Тошков от „Охранителна полиция“ към Районно управление - АЕЦ – Козлодуй е индивидуалният носител на приза „Полицай на годината 2020 г.” Той е отличен за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка. На 1 декември 2020 г. по време на служебна командировка в Белене, още докато се настанява в хотела си, получава сигнал, че  жена има намерение да сложи край на живота си, скачайки във водите на река Дунав. Без да губи време, мл. инспектор Тошков се отправя към мястото и след като става пряк очевидец на скока, с риск за живота си, се хвърля след нея във водите и я спасява.


 


При колективите награди тази година са излъчени две призови места. Те са за отдел „Специализирани полицейски сили” – СДВР и за служителите от сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на ЗЖУ – София към дирекция „Жандармерия” при Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”. От МВР изтъкват, че през годината тези техни колеги се включиха активно в екипите, които следяха за спазването противоепидимични мерки. Служителите участваха и в общо 180 специализирани полицейски операции по противодействие на конвенционалната престъпност и наркоразпространението, в множество превантивни антитерористични мероприятия, както и в съвместни дейности по охрана на обществения ред и  противодействие на престъпността.


По традиция бе връчен и приз за граждански принос в работата на полицията. Отличен тази година бе 51-годишният Муртаза Клечов от село Конарско, общ. Якоруда. Той е служител на Държавното горско стопанство в Якоруда и помогна в спасяването на  2-годишно момченце, което през септември се бе загубило в планината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,