Свързани новини

25.11.2020 14:33

Увеличават заплатите на служителите в МВР с 15%

Видян 1203 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите одобриха обещания ръст на заплатите в системата на МВР, предаде БГНЕС. От 1 януари 2021 г. трудовите възнаграждения на полицаи и пожарникари ще нараснат с 15%, реши парламентарното мнозинство, одобрявайки окончателните текстове за парите в МВР в проектозакона за държавния бюджет за догодина.


За да покрият разходите по увеличение на заплатите, по бюджета на МВР ще постъпят допълнително 77,5 млн. лева. От най-големия синдикат във вътрешното министерство до последно бяха недоволни от повишението, настоявайки то да бъде с 30%, каквото се предвижда в някои звена на държавната администрация.


„Тези хора се грижат за вашия комфорт, увеличете заплатите им с 30%“, настоя депутатът от БСП Иван Иванов по време на дебатите, без искането му да срещне одобрение.


От допълнителните средства в МВР 47.6 млн. лв. ще са за противодействие престъпността и опазване обществения ред, други 10.9 млн. лв. за защита на границите, а допълнителни 13.2 млн. лв. се заделят за пожарна безопасност. За развитието на системата на вътрешното министерство сумата се увеличава с 5.6 млн. лв.


До този момент депутатите са одобрили финансовата рамка на бюджета, както и бюджетите на Народното събрание, Министерски съвет, Омбудсмана, Сметната палата, Администрацията на президента, Конституционния съд и други институции. Обсъждането и гласуването продължава.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог