Свързани новини

14.12.2012 14:25

Почитаме 40 дни от смъртта на патриарх Максим

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

40 дни от кончината на патриарх Максим се навършват в събота. Заупокойна литургия ще бъде отслужена в съборния храм „Успение Богородично" на Троянската св. обител от 09:00 ч. от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, Наместник-председател на Св. Синод, в съслужение с архиереи. В 10:30 ч. ще се извърши панихидата, съобщиха от Светия синод.


"Със свещено и искрено преклонение отдаваме достойна почит на нашия блаженопочивш Предстоятел, чийто живот бе изпълнен с ревностно и жертвоготовно служение на Бога, на родната Българска православна църква - Българска Патриаршия, на благочестивия български народ и на патриотичния дълг към Отечеството. Земен - иночески и първосветителски живот, благодатно просветен от мъдростта, вярата, надеждата и любовта, преминал към небесен, в който вкупом с ангелите, светиите, праведниците и всички Божии угодници, просияли в святост, вярваме, че блаженопочиналият Български патриарх Максим продължава да се моли за единството на Българската православна църква, светото Православие и всички нас - чеда на Майка България. Стожер на истината! Ангел на мъдростта! Апостол на радостта! Свят вестител на благостта! Вечна и блажена да бъде светлата ти памет, Светейший владико!", пише на сайта на Светия синод.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв