Свързани новини

08.11.2012 12:27

Борисов: Да запомним патриарх Максим като изключително свят човек

Видян 2258 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов и министри дойдоха на поклонението пред патриарх Максим в храма "Св. Неделя". В митрополитския храм "Света Неделя" в София днес от 8 ч. започна поклонението пред паметта на патриарх Максим, а от 9 ч. се отслужва и заупокойната Света литургия. Литургията отслужва Пловдивският митрополит Николай, който в момента отговаря и за Софийската митрополия.


"Можем да запомним патриарх Максим като изключително свят човек", това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Той, заедно с министри и със заместник-министри, се поклони пред тленните останки на Негово Светейшество в храма "Св. Неделя". Министър-председателят каза, че утре е ден за национален траур и определи патриарх Максим като "стожер на църквата". Докато премиерът и министрите се сбогуваха с покойния патриарх, в храма дойде и Вселенският патриарх Вартоломей. Той постави букет от бели рози върху ковчега на Максим.


Тялото на патриарх Максим е поставено на пиедестал в тъмночервен цвят в митрополитския храм. Около него стоят четирима духовници и четирима гвардейци. На главата на Негово светейшество патриарх Максим е поставена патриаршеската му корона, в ръцете му са поставени кръст, икона на Исус Христос и здравец. В краката на патриарха са положени патриаршеските му одежди и патриаршеското було. Положени са много цветя, предаде репортер на агенция Фокус. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог