"Големият брой мъртви монети през периода 2020-2021 г. може да се отдаде на лесното разгръщане на токени и на нарастването на популярността на мемекоините", пише CoinGecko. "Въпреки това много проекти за memecoin стартират без продукт, като повечето от тях биват изоставени след кратък период от време", добави тя.

Свързани новини

22.01.2024 18:00

По-голямата част от криптовалутите са "мъртви": CoinGecko

Видян 5549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 50% от всички криптовалути, регистрирани в платформата CoinGecko от 2014 г. насам, са се провалили, сочи нов анализ, изготвен от компанията тази седмица. Много от тези, които са фалирали, са се появили по време на пазарните бикове.

От 24 000 токена, които някога са се появявали в платформата, зашеметяващите 14 039 вече не функционират, показват данните. CoinGecko използва три показателя, за да сметне даден токен за мъртъв - липса на търговска активност през последните 30 дни, проекти, за които е разкрито, че са измами или издърпване на килими, и когато даден проект поиска да бъде деактивиран.

По-голямата част от умрелите цифрови активи са се появили по време на бичия период 2020-2021 г. Изчезналите вече 7530 криптовалути, които са стартирали през този период, представляват 53,6% от общия брой в CoinGecko. За сравнение, по време на бичия пазар през 2017-2018 г. малко над 1450 от стартиралите приблизително 3000 проекта междувременно са били закрити.

"Големият брой мъртви монети през периода 2020-2021 г. може да се отдаде на лесното разгръщане на токени и на нарастването на популярността на мемекоините", пише CoinGecko. "Въпреки това много проекти за memecoin стартират без продукт, като повечето от тях биват изоставени след кратък период от време", добави тя.


Проучването показа, че криптовалутите, стартирани през 2021 г., са претърпели най-лошия процент на неуспех, като 5724 от тях вече са изчезнали, превръщайки тази година в най-лошата за стартиране. През следващата година процентът на провалите при криптовалутите е бил 60%, като 3520 проекта са изчезнали. Досега само 289 от над 4000 криптовалути, регистрирани през 2023 г., са били деактивирани, което представлява процент на неуспех от по-малко от 10%. Остава обаче да се види дали този процент ще се задържи с течение на времето.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби