"Мисля, че това е наистина голям пробив за биткойна като цифров актив, това е много по-широка история за цифровата собственост като цяло", заяви пред медията основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи. "Мисля, че Биткойн вероятно ще види своя исторически връх в края на годината и вероятно ще премине през него до края на годината."

Свързани новини

20.01.2024 07:21

Bitcoin ще надхвърли 100 000 долара тази година: Прогнози

Видян 5584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според доклад на CNBC биткойнът може да достигне рекордно високи стойности през тази година, след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри първия по рода си борсово търгуван фонд за биткойн.

ETF позволяват на повече инвеститори на дребно да притежават Биткойн непряко чрез акция, търгувана на фондова борса. SEC одобри промени в правилата, позволяващи създаването на ETF, но заяви, че този ход "по никакъв начин не трябва да сигнализира за готовността на Комисията да одобри стандарти за листване на ценни книжа за криптоактиви". Няколко експерти по криптовалути потвърдиха пред CNBC тази седмица, че този ход ще диверсифицира кръга от инвеститори, които могат да получат експозиция към криптовалута.

"Мисля, че това е наистина голям пробив за биткойна като цифров актив, това е много по-широка история за цифровата собственост като цяло", заяви пред медията основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи. "Мисля, че Биткойн вероятно ще види своя исторически връх в края на годината и вероятно ще премине през него до края на годината."

Скарамучи продължи с думите: "Възможно ли е биткойнът да достигне 100 000 долара, което е повече или малко повече от два пъти през следващата година? Вярвам в това." Той обаче отбеляза, че "досега съм грешал толкова много пъти".


Според експертите следващото намаляване на биткойна наполовина (половинчатото пускане на биткойни в обращение намалява наполовина скоростта, с която се пускат нови биткойни) - механизъм за ограничаване на предлагането, който се провежда на всеки четири години и който е насрочен за края на април, може да бъде друг източник на ръст на цената. Според Тим Дрейпър, основател на Draper Associates, намаляването наполовина след няколко месеца може да стимулира цената на Биткойн да достигне 250 000 долара до юли.

Криптоиндустрията претърпя множество скандали напоследък, като се започне от срива на криптоборсата FTX през ноември 2022 г. Това постави сектора под интензивен контрол от страна на американските законодатели и доведе до осъждането на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид.

През ноември 2023 г. друга голяма криптоборса, Binance, беше глобена с 4,3 млрд. долара за различни нарушения, вариращи от пране на пари до банкови измами.

Въпреки това през 2023 г. стойността на Биткойн се увеличи повече от два пъти, като цената на токена се покачи с около 152%. Други цифрови валути също отбелязаха ръст на цените. В петък Биткойн се търгуваше на цена от над 44 000 долара за монета, след като тази седмица за кратко надхвърли 49 000 долара - ниво, което не е виждано от декември 2021 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,