.

 В отговор на първоначалното съобщение цената на биткойна се повиши от 46 661 до 47 900 долара, за да се срине до 45 419 долара след последващото изявление на Дженслър.

Свързани новини

13.01.2024 17:01

Хакването на регулаторния орган на САЩ причини на Bitcoin камшичен удар

Видян 11868 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заяви, че уж одобрението й на борсово търгуваните фондове (ETF), деноминирани в биткойни, което доведе до рязко покачване на стойността на криптовалутата, е резултат от хакерска атака.

В оригиналната публикация в X (бивш Twitter) около 16:11 ч. местно време се казваше: "Днес SEC дава одобрение на Биткойн ETF за листване на всички регистрирани национални борси за ценни книжа. Одобрените Биткойн ETF-и ще бъдат обект на текущ надзор и мерки за съответствие, за да се гарантира постоянна защита на инвеститорите".  

Тя дори включи картичка с цитат на председателя на SEC Гари Генслер, в който се казва, че одобрението "повишава прозрачността на пазара и осигурява на инвеститорите ефективен достъп до инвестиции в цифрови активи в регулирана рамка".

В 16:26 ч. обаче самият Генслър публикува съобщение, в което се казва, че акаунтът на SEC "е бил компрометиран и е бил публикуван неоторизиран туит". Регулаторът "не е одобрил листването и търговията на спот продукти, търгувани на борсата с биткойни", добави той.


 В отговор на първоначалното съобщение цената на биткойна се повиши от 46 661 до 47 900 долара, за да се срине до 45 419 долара след последващото изявление на Дженслър.

"Пълният провал на киберсигурността на SEC налага милиарди безсмислени загуби на инвеститорите", заяви професорът по психология и наблюдател на криптографията Джефри Милър, като отбеляза, че първоначалният скок е изтрил хората, които са късали Биткойн, а сривът е изтрил тези, които са използвали опции, за да излязат на дълги позиции.

 Генслър беше споделил статия на Лори Шок, директор на SEC по образованието и застъпничеството на инвеститорите, в която тя съветва инвеститорите да внимават при закупуването на "последната нова криптовалута или токен", защото "има сериозни рискове".

"[Тези] карикатури не могат да опазят дори сметката си в Twitter/X", пошегува се финансовият блог Zero Hedge. Според тях към вторник в Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) са разглеждани повече от дузина заявления за Биткойн ETF, като крайният срок е 10 януари.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.01.2024 00:23

    проф. Радостина Александрова е само микробиолог и не разбира нищо от медицина, но най-нахално дава акъл за ваксини още от ковид времената заедно с още няколко ковидари, колко ли дават ваксалните фирми за тези лъжи и измами, в САЩ богатите не си ваксинират децата, за да не отглеждат аутисти

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак