Свързани новини

26.07.2010 14:15

Петима с 10 обвинения за убийството на Юри Галев

Видян 2496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска окръжна прокуратура повдигна 10 обвинения и привлече за тях в качеството на обвиняеми 5 лица по повод убийството на Юри Галев извършено на 20.06.2010 г. на пътя между к.к. "Боровец” – с. Бели Искър, съобщиха от прокуратурата.


Обвиняемите са: Янко Попов - обвинен за това, че в началото на 2010 г. склонил Петър Стоянов умишлено да умъртви Юри Галев – престъпление по чл.115 вр.чл.20 ал.3 НК; Петър Стоянов - обвинен за това, че в периода 2008 г. до 23.07.2010 г. в София и Червен бряг е организирал и ръководил организирана въоръжена престъпна група с участието на Васил Костов, Методи Иванов и Георги Петков – престъпление по чл.321 ал.ІІІ пр.1 т.1 вр.ал.І вр.чл.20 ал.ІІ НК; Стоянов е обвинен и за това, че в началото на 2010 г. в съучастие като подбудител и помагач е подбудил и подпомогнал Васил Костов, Методи Иванов /помагач/ и Георги Петков /извършител/, умишлено да умъртвят Юри Галев по начин и със средства опасни за живота на мнозина – престъпление по чл.116 ал.І т.6 пр.1 и 2 вр.чл.115 вр.чл.20 ал.3 и 4 НК. Георги Петков - обвинен за това, че на 20.06.2010 г. около 04.30 ч. на пътя от к.к. Боровец – с. Бели Искър, община Самоков, Софийска област като извършител в съучастие с Петър Стоянов /подбудител и помагач/, Васил Костов и Методи Иванов /помагачи/ е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – Юри Галев, чиято смърт е настъпила на 30.06.2010 г. и на Бойко Виденов по начин и със средства опасни за живота на мнозина – огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено и по поръчение и в изпълнение на решение на организирана престъпна група. Васил Костов и Методи Иванов са обвинени за това, че от началото на 2010 г. до 20.06.2010 г. в съучастие са подпомогнали Георги Петков /извършител/ умишлено да умъртви на Юри Галев. На тримата е повдигнато обвинение и за това, че през 2008 г. до 23.07.2010 г. са участвали в организирана въоръжена престъпна група. Методи Иванов е привлечен към наказателна отговорност и за това, че без надлежно разрешение до 23.07.2010 г. в гр.София, придобил и държал автоматично огнестрелно оръжие – АК 7,62 мм. и боеприпаси. Петимата обвиняеми са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от СОП. Изготвя се искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража” по отношение на всички обвиняеми, което в късния следобед на 26.07.2010 г. ще бъде внесено за разглеждане в Софийски окръжен съд. По делото са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и предстои извършването на редица процесуално-следствени действия.
Скандално-известният бос на футболния клуб Рилски спортист и общински съветник от Атака Юри Галев бе прострелян на 20 юни сутринта. Пациентът бе с много тежка травма и с опасност за живота, с наранявания и на двете ръце, и на двата крака. На три места е имал увредено тънко черво и на едно място дебело от един куршум. Галев е бил докаран в болницата в 5.55 часа с линейка на Бърза помощ-Самоков. Инцидентът станал по пътя между к.к. Боровец и с. Бели Искър. По автомобила, с който се придвижвал пострадалият е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие. Той претърпя и две сложни операции. При проверка се оказа, че Галев е здравно неосигурен. След няколко дни получи инфаркт на миокардата. Почина на 30 юни, като най-вероятна причина за смъртта беше нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни. Собственикът на самоковския футболен клуб Рилски спортист и бивш общински съветник от Атака бе  на 47 години. През 1995 г. Юри Галев бе арестуван след като нахлул в хотел Рила в Боровец и стрелял безразборно с автомат Калашников. Същата година Галев и хората му участват в престрелка с Косьо Самоковеца в кръчма в Бели Искър. Ранени са трима невинни. На 31 декември 1995 г. Галев участва в зрелищен масов побой в дискотека в Монтана. В самото начало на 1996 година нахлува в бар в Перник и стреля с автомат в тавана и витрините зад тезгяха на бармана. През юни 1999 г. отново нахлува в злополучния хотел "Рила" и потрошава бара. Полицията го задържа за кратко и го пуска. През август 2001 г. бе обявен за издирване за отвличане на 31-годишен софиянец. Година по-късно отново бе задържан по обвинение в блудство. На 9 февруари 2009 г. неизвестни наемници стреляха по Галев на пътя между Боровец и с. Бели Искър, но уцелиха само колата му. В началото на февруари четирима приближени на Галев бяха задържани от полицията за палеж на офис на фирма Бороспорт. Огънят лумнал три дена, след като Галев и негови приятели биха охранители на лифт в Боровец след скандал със сина му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни