За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да тръгне в Софийския градски съд. Причина за поредното отлагане беше заболяване на един от подсъдимите, съобщи БТА.

Свързани новини

11.04.2023 16:54

Пети фалстарт на делото срещу Митьо Очите, съдът го пусна срещу парична гаранция

Видян 642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да тръгне в Софийския градски съд. Причина за поредното отлагане беше заболяване на един от подсъдимите, съобщи БТА.


Желязков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.


Димитър Желязков (известен като Митьо Очите) беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Заради тежкото му здравословно състояние, съдът го освободи от домашния арест срещу парична гаранция от 20 000 лева. Трима лекари обясниха, че Желязков има сериозни проблеми - сърдечни и стомашни. Според експертите състоянието му може да се влоши рязко във всеки момент, а това може да налага спешния му прием в болница.
„Състоянието на Желязков е животозастрашаващо”, категорични бяха лекарите. Той има срок от 15 дни да внесе паричната гаранция и едва тогава, при условие, че прокуратурата не е против, може да излезе от дома си.
Съдът записа в мотивите си, че никога Димитър Желязков не е ставал причина за отлагане на процеса, освен това е под домашен арест от четири години и половина.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева