Лойд уточни, че политиката на Сеул по отношение на денуклеаризацията не се е променила и поради това правителството му не е поискало от САЩ да преместят тактическите си ядрени оръжия на Корейския полуостров.

Свързани новини

05.11.2022 07:11

Пентагонът разкри позицията си по отношение на "стратегическите активи" в Корея

Видян 2271 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента САЩ не планират да базират постоянно "стратегически" оръжейни системи в Южна Корея, но ще преценят тази позиция в консултация със Сеул и Токио, за да възпрат евентуално нападение от страна на Северна Корея, заяви министърът на отбраната Лойд Остин пред репортери в Пентагона.

По време на кратка пресконференция след срещата си с южнокорейския министър на отбраната Ли Джонг-суп Остин спомена за неотдавнашното пристигане на американски "стратегически активи" на полуострова, което предизвика въпрос от CNN.

"В момента нямаме план за промяна на постоянното ни разположение или дислоциране на активи на полуострова", отговори Остин, преди да промени думите си. "Няма да има ново трайно разполагане на стратегически активи, но ще виждате, че активите се движат и изнасят на рутинна основа. "

Неотдавна на полуострова бяха разположени няколко изтребителя от пето поколение - F-35. Те участват в съвместните учения "Бдителна буря", които Остин нарече "едно от най-големите учения. . . в най-новата история" с участието на над 240 самолета.

Лойд уточни, че политиката на Сеул по отношение на денуклеаризацията не се е променила и поради това правителството му не е поискало от САЩ да преместят тактическите си ядрени оръжия на Корейския полуостров.


 В сряда Северна Корея изстреля около 100 артилерийски снаряда и още шест ракети в морето между Корейския полуостров и Япония, а в четвъртък сутринта тества междуконтинентална балистична ракета (МБР).

Пхенян разкритикува Сеул и Вашингтон за удължаването на въздушните учения "Бдителна буря", като ги нарече "ужасна грешка" КНДР многократно е осъждала учението като репетиция за нахлуване в Северна Корея. Годишните съвместни учения бяха преустановени през 2018 г. , когато Северна Корея и САЩ започнаха мирни преговори, но бяха възобновени в понеделник.

В речта си в четвъртък Остин настоя, че съюзът на САЩ с Южна Корея е "железен" и че Вашингтон е "напълно ангажиран" да защитава Сеул - и други съюзници в "Индо-Тихоокеанския регион" - с "пълния набор от нашите ядрени, конвенционални и противоракетни отбранителни способности".


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и