Останалите F-22 ще бъдат разположени в бази във Вирджиния, Хавай, Флорида и Аляска, заяви говорителят на ВВС Ан Стефанек

Свързани новини

29.03.2022 09:51

Пентагонът бракува десетки изтребители F-22

Видян 3589 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската армия планира да извади от употреба 33 самолета F-22 Raptor, за да освободи средства за научни изследвания на нови разработки на изтребители, тъй като военновъздушните сили посочват, че за да продължат да използват самолетите в бойни действия, ще са необходими скъпи подобрения.




Пентагонът иска да изпрати близо три дузини изтребители на "бунището" във военновъздушната база Дейвис-Монтан в Тусон, Аризона, като се надява да използва средствата, които ще спести за научноизследователска и развойна дейност по програмата "Въздушно господство от следващо поколение", съобщи Defense News в понеделник. Ако бъде подкрепен от Конгреса, този ход ще доведе до съкращаване на общия флот от F-22 на САЩ от 186 на 153 самолета.


 


Останалите F-22 ще бъдат разположени в бази във Вирджиния, Хавай, Флорида и Аляска, заяви говорителят на ВВС Ан Стефанек.


 


Междувременно министърът на ВВС на САЩ Франк Кендъл заяви, че не предвижда скорошно допълнително пенсиониране на F-22, наричайки го "водещата бойна платформа въздух-въздух".




Усилията за спестяване на средства за научноизследователска и развойна дейност идват в момент, когато Белият дом предлага най-големия военен бюджет в историята на САЩ, като иска 813,3 млрд. долара за следващата година, или с 31 млрд. долара повече от одобрените за 2022 г. Предложението включва военна помощ за Украйна в размер на 682 млн. долара, както и 9,5% увеличение на финансирането за научноизследователска и развойна дейност, като общата сума надхвърля 130 млрд. долара. Докато армията, флотът и морската пехота могат да бъдат съкратени общо с около 4300 души, военновъздушните сили ще се увеличат с 200 нови военнослужещи.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително