Свързани новини

04.10.2021 23:10

Пеевски е единият ни политик в Пандора, другият с милиард скоро ще излезе: Бг членът на екипа Ат. Чобанов

Видян 8129 пъти | Коментари 6
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стана ясно първото българско име от скандалния списък, който разкрива финансови тайни на политици, бизнесмени и други от цял свят, извършвали сделки през огромни офшорни сметки.
"Делян Пеевски е единият от двамата наши политици, чиито имена излизат в мащабното разследване как световни политици са използвали данъчни убежища за лична облага, станало известно като Досиетата Пандора", потвърди пред TV1Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт Bird.bg - бг участникът в световната група журналисти, проучвали досиетата.
4 часа по-рано, попитан пряко от 19 минути, той не посочи кои са двамата български политици с общо 1 млрд. лв. в тайни сметки в чужбина, разкрити от международното журналистическо разследване, чиито данни първо оповести супер престижната институция - британската правителствена медийна група ВВС. Потърсен за коментар от Nova, която до неотдавна беше управлявана от екип, дошъл от медиите му, Пеевски не е дал отговор, съобщи тв станцията. Чобанов заяви, че скоро ще бъде оповестено името и на другия ни политик, уличен от световното разследване Пандора в притежание на огромни суми в чужбина. Предположенията във висшите кръгове са само 2, като се има предвид зашеметяващата сума.
След това Пеевски все пак излезе с позиция за медиите, в която категорично отрече твърденията от Досиетата Пандора. "Винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал цялото си имущество", обяви бившият депутат от ДПС. Чешкият премиер и милиардер Андрей Бабиш призна, че е купил 16 имота във Франция през 2009 г. чрез офшорни компании, както разкри Пандора.


 


Bird.bg публикува документи, на които стои подписът на Пеевски. "Според данните от от международното разследване, той е пряко свързан с три офшорни фирми, за които няма никаква следа в подадените от него имуществени декларации.
Пеевски се явява директор на фирмата Felina Trade & Investment Inc, която е  регистрирана в Британските вирджински острови по искане на лихтенщайнската компания Jura Trust AG. Това става ясно от документи за смяна на собствеността на фирмата през 2013 г. Капиталът от 50 000 $ на Felina е прехвърлен от 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Пол Гоген 06.10.2021 10:10

    Всички овъртени в лайна, само Капа ди тути капи, облечен в ослепително бял фрак излиза на сцената, чист, честен и красив!

  • 005 Пацо Терасата 05.10.2021 19:50

    "Проверили сме Делян Пеевски само по документи. Това призна шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев по НТВ. Той заяви, че Пеевски бил най-чистия бизнесмен". plovdivskinovini@gmail.com

  • 004 Хайдукът Софиянски 05.10.2021 19:39

    Преди десетина години Мутрата изпрати в Швейцария тогавашния шеф на НАП (по-късно депутат от ГЕРБ) за да откупи т.н.швецарски дискове, за информацията от които почти нищо не се чу. Изключение се оказа генерал Стоян Тонев с неговите съмнителни 10 000 000 евро. Мутрата прави делово предложение за потулване на информацията срещу делба по братски - 9 милиона за Мутрьо и 1 милион за крадливия Тонев. Тонев е принуден да се съгласи, но няколко години по-късно, вече като подсъдим се изпуска на процеса за случилото се и веднага след това бива мишобиросан.

  • 003 Anonimen 05.10.2021 09:13

    А милиционерът с каскета е прекратил купища дела на корпулентния, колко не са видяли бял свят друга работа. За това и на Каскета сметките се пълнят....

  • 002 Anonimen 05.10.2021 08:34

    А ти какво чакаш от този сварен охлюв, Герджиков? По тироида се разпознават.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион