Свързани новини

01.09.2010 17:03

Първолаците в София цял ден на школо

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е убедена, че всички училища в София ще намерят начин да въведат от началото на учебната година целодневно обучение на децата в първи клас. В момента в почти всички училища има разкрити занимални, при които има платено следобедно обучение, и сега правителството взе решение то да не се плаща от родителите, допълни тя. Фандъкова коментира това пред журналисти след края на заседанието на правителството.


По думите на кмета директорите на училищата със сигурност ще се зарадват на решението на правителството и ще намерят начин да осигурят това обучение. "Ще има повече работа за учителите, учителската професия става по-привлекателна", допълни Фандъкова.


Попитана дали децата,  чиято предучилищна подготовка е в детските градини, ще плащат пълна такса или ще ползват префенциите на тези, които посещават училище, Фандъкова каза: „Общината поема около две трети от средствата за издръжка на децата, когато държавата се включи в тази сума, въпрос на изчисления и решение на общинския съвет е дали ще остане цялата такса или не“.


Вчера правителството осигури 7.5 млн. лева за въвеждане на целодневно обучение на първокласниците - над 50 000 деца,  в държавните и общинските училища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв