Свързани новини

12.05.2021 12:15

Първите думи на служебните министри

Видян 2554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите министри  говориха пред медиите на излизане от сградата, а по-късно дадоха и пресконференции, предаде Нова тв.


„Мисля, че изборът на Стефан Янев като отличен офицер и дипломат заслужава поздравления. С много от колегите министри се познаваме добре. Имаме всички аргументи да направим добро правилно, нормално, демократично предаване на управлението”. Това каза Бойко Борисов при предаването на властта на служебния кабинет.


„Ако политическите партии в новоизбрания парламент имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи, считам, че не беше правилно. Истински ви желая успех! Много е трудно. Сега вече можем да си говорим на един език за пандемията и финансовата криза. Цяла година мен никой не ме пита откъде намираме пари. На ваше разположение сме, ако ви трябваме”, добави той.


„Разбира се, че ще се справим със задачите! Не ви ли вдъхваме доверие? Надявам се, че Терзийски ще ми помогне с кадровите промени, ако има такива. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да правят в Парламентарната комисия. Това не е сред нашите задачи. Щом е казал президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни позволи”, заяви на излизане от Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.


По-късно той разкри какви ще са задачите на вътрешното министерство на пресконференция пред МВР.


"МВР дължи на обществото спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността. Другите задачи в общ план ще бъдат ежедневните на МВР. Трябва да обезпечим онова, което дължи МВР на обществото – спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността. Летните месеци, които предстоят, са предпоставка за засилване на миграционния натиск. МВР има изключително важни задачи, за които ние ще направим всичко възможно да изпълним“, подчерта Рашков.


От своя страна досегашният министър на вътрешните работи Христо Терзийски посочи, че 25 години е работил в МВР и наистина си тръгва емоционално. „Това е важна част от моя живот. Сърцето ми остава с полицията. Всичко, което е необходимо от моя страна, ще бъде направено. Пожелавам успех на г-н Рашков“, каза още той.  


„С Терзийски обсъдихме някои неща, имахме това време. Но сега ще продължим разговора, за да се придобие информация какво е състоянието в МВР в общ план.Не можем да започнем да обсъждаме детайли. Като придобием необходимата информация, ще имате удоволствието да я получите. Днес е официален ден. Не искайте от мен да говоря едва ли не за задачи, които предстоят в МВР. Може би ще са необходими поне няколко дни, за да може да се навлезе в проблематиката на това голямо, сложно и отговорно ведомство“, заяви Рашков.


Той подчерта, че ще подходят с необходимата отговорност главно към изборите на 11 юли и ще вземат всички мерки, които законът предвижда за функциите, дейността и правомощията на МВР, така че да гарантират на българското общество провеждането на честни, прозрачни избори, за които няма да има основание за оспорване. „Ще обърнем сериозно внимание да не се допуска купен вот, който изкривява политическата картина в страната“, каза още Бойко Рашков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.