Защо е важно за нас да има диалог с държавата? Бездействието на предходното правителство струва на софиянци 480 млн. лв.

Свързани новини

13.09.2022 09:23

Парното: гарантирано над година напред

Видян 1220 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вече е подписан договорът между Топлофикация София и Булгаргаз, с което осигуряваме необходимите количества природен газ за цялата 2023 г. за близо 1 млн. софиянци”, обяви шефът на СОС Георги Георгиев. „Искаме гражданите да са спокойни за зимата Това е първият голям резултат, който постигна междуведомствената работна група, в която участват представители и на всички политически сили в съвета и държавата”, подчерта той.



„Изчистваме дълг от 680 млн. лв., които Топлофикация София дължи на Булгаргаз и БЕХ, за да може дружеството да поеме глътка въздух. Толкова има да получава от държавата дружеството и чрез прихващане се намалява наполовина размерът на дълга към държавните компании, което е много голям успех за София”, посочи Георгиев.



Той обаче категорично обясни, че не говори за отписване на дълга на Топлофикация. По думите му става дума за "прихващане". Шефът на СОС бесни, че държавата дължи на дружеството въпросните 680 млн. лв. за произведена електрическа енергия, за произведения чист ток.



"Цената на топлинната енергия се определя от КЕВР. Неслучайно още от лятото апелираме да се спре с повишаването на цените на топлинната енергия, защото повишението, което предходният председател на КЕВР прокара е 40%, при положение, че Топлофикация не е искала толкова високо увеличение. Това е парадоксът в случая. Трябва да се престане с това буфера да бъдат хората. Не може цялата цена на газовата криза да я платят българските граждани", подчерта Георгиев.



„Защо е важно за нас да има диалог с държавата? Бездействието на предходното правителство струва на софиянци 480 млн. лв. Това е поскъпването на природния газ, който остана некомпенсиран от септември м.г. досега”, добави той.



„Пряка щета заради липсата на адекватна държавна политика. Не само за топлофикациите, такива щети претърпяват всички потребители на природен газ - гражданите и бизнеса. На това трябва да се сложи край. Ще продължаваме да настояваме за решение на проблема, който не е софийски, а национален и засяга икономиката на страната", заключи шефът на СОС.


Кирил Пламенов




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 СОС е мафия 13.09.2022 11:17

    До преди кризата с газа нефелната корумпирана Фандъкова беше довела Топлофикация до фалит с дълг 1 милиард и никой не и потърси отговорност. Тази ненаказана до сега от закона крадла трябва да бъде сериозно разследвана и да си получи заслуженото за безскрупулния грабеж на десетки милиарди от софиянци с корумпираното си и далавераджийско кметуване под шапката на Мутрата

  • 001 Anonimen 13.09.2022 10:00

    Ашколсун, машаала, свършихте всичко, което не трябваше да вършите ! Когато някой не си върши работата, държавата/ ние / не сме длъжни да плащаме !Защо не фалира шибаната ТОПЛОФИКАЦИЯ ?ЗАЩО ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

В последния ден на месеца може да откриете

В последния ден на месеца може да откриете, че се