"Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември", каза министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС.

Свързани новини

20.10.2023 09:23

Пак ''не'' от Нидерландия за влизането ни в Шенген

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България към Шенген, съобщи пред БНР министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург.

След Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург той отговори лаконично: "Ситуацията в момента не е променена и не виждам да се промени в краткосрочен план".

Министър ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му: "Първо, искаме независима мисия за установяване на фактите. След това очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват".

"Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември", каза министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС.

Той участва в Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург. По думите му гласуването може да стане на такъв съвет при испанското председателство, който ще се състои през декември в Брюксел.

„Ще направим всичко да постигнем това споразумение през декември. Опитваме се да го постигнем, стискам палци, работим много усърдно върху него. Работим с Австрия и с всички 27 страни членки. И смятам, че накрая ще успеем“, заяви пред БНР Фернандо Гранде-Марласка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби