След като в началото на юли правителството на Марк Рюте подаде оставка, сигналите за България бяха спорни

Свързани новини

13.09.2023 17:00

Оставате корумпирани, никакъв Шенген: Нидерландия

Видян 4223 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България остава “твърде корумпирана и проблемна” за присъединяване към Шенгенското пространство, сочи позицията на нидерландския служебен кабинет, който наследи блокиралия членството ни. На този фон рискът от разделяне с Румъния се увеличава. Особено при очакван редовен кабинет на основния ни противник Рюте с крайно десните, които още повече не ни вярват.


Напомняме, че миналата година Европейският съвет блокира влизането на страните след опозиция от страна на Австрия и Нидерландия, тъй като дебатите за присъединяването им се заплетоха в дискусия за миграцията по маршрута през Западните Балкани.


Сега прогнозите са, че становището на Амстердам няма да се промени, а ще става все по-твърдо заради крайната десница в правителството.


"В началото на юли кабинетът на Марк Рюте подаде оставка след спорове именно за имиграционната политика и границите. Тогава сигналите за страната ни бяха спорни, тъй като именно той в продължение на десетилетие бе основният противник за влизането на България и Румъния в Шенген. Както се оказа обаче, липсата на правителство също не се оказа в наша полза.


Премиерът в оставка обяви, че ще представи списък "със спорни политики", по които кабинетът ще се въздържи от вземането на решения до провеждането на редовни избори през ноември", припомня Капитал. В него липсва темата Шенген и миграция, които бе и причината за падането на коалицията. Това обаче съвсем не означава, че България най-накрая ще получи "зелена светлина" за достъп до безпаспортната зона за движение в ЕС, пише Капитал.


На този фон шефът на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви, че България и Румъния трябва да бъдат приети в Шегнен "без по-нататъшно забавяне”, съобщи Политико. “Нека най-накрая да ги въведем - без повече отлагане", каза тя.


Въпреки заявката на дер Лайен, нещата се оказват малко по-сложни от това, особено след като темите доклада за ЕС за върховенството на правото и за официалното отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка влязоха в нидерландския парламент тази седмица. В позициите на нидерландския служебен кабинет все още се вижда, че България продължава да изглежда твърде корумпирана и проблемна за присъединяване към шенгенското пространство. А рискът от разделяне с Румъния вероятно се увеличава.
Списъкът се оказа по-кратък от очакваното, а теми, свързани с миграцията, липсват в него.


Според нидерландския евродепутат Софи ин'т Велт трудно е да се види как едно служебно правителство ще има свободата да гласува за разширяване на Шенген.


Междувременно и Австрия отново се противопоставя на разширяването на Шенгенското пространство, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи на страната Герхард Карнер преди седмици.


„Нашата позиция е, че Шенгенската система като цяло не работи, затова не сме склонни за нейното разширяване. Вече има граничен контрол. Системата като цяло не работи, в този момент не е удачно да се разширява ”, каза той.


Егор Глазунов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 БРАВО ! 14.09.2023 12:41

    Отличен отговор !!!!!!!!! ТРЯБВАШЕ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ДА СА ТАКИВА ! ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА !

  • 002 Anonimen 14.09.2023 11:53

    Фон Лайнен отдавна затваря очите си пред делата на корумпето Ало, Ваньо, навярно защото разбира само от женските полови органи и слушка за всичко щатските говедари.

  • 001 Anonimen 13.09.2023 23:38

    и холандците са крадливи и корумпирани, но се правят на почтени

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни