Свързани новини

22.11.2020 09:21

Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората: Д-р Найденова

Видян 8141 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       „Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората, държава, която принася в жертви здравните си работници! “, пише Десислава Найденова, председател на лекарския съюз в МБАЛ- Шумен.

Областната болница в Шумен е на първо място в България по брой пациенти с Covid-19. Тази сутрин настанените в ковид-отделенията достигнаха 193 души и болницата вече буквално няма къде да настанява нови пациенти, а медиците са на предела на възможностите си.

Затова е разбираем гневът на д-р Найденова към държавата, която явно се оказа неподготвена за кризата, макар че премиерът Борисов продължава бодряшки да уверява „колко добре се справяме“. Ето какво написа д-р Найденова във Фейсбук:
„Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората, държава, която принася в жертви здравните си работници. Държавници, които рискуват живота на болните, за да запазят собствените си постчета! Омерзена съм от случващото се! Област Шумен е запалена с Ковид инфекция, умират хора, не постига персонал в болницата, а вече и няма къде да се настаняват прииждащите нови и нови болни! Ние изнемогваме, удавени в собствената си безпомощност търсим решения за здравето на хората, но срещаме стена от безразличие от държава и властимащи! Хора, опомнете се! Опомнете се докато все още ни има! Всеки ден даваме все нови и нови жертви на Ковид инфекцията от нас лекари, мед. сестри и санитари! Чуйте нашия зов за помощ! Утре може да няма лекари в тази болница, утре може да няма болница! Не можете да си представите какво е докато не го изживеете, докато не изпитате нашата безпомощност, но докато чакате това да се случи, за нас вече ще е късно, за вас- също! Държава, която позволява това да се случва, държавници, които нямат смелостта да вземат адекватни решения в името на запазването здравето на човека, това виждам в момента! Това ли е държавата, за която жертваме живота си всички здравни работници! Докога ще го търпим?!“, с тези въпроси завършва коментарът на д-р Найденова.

Гневът на д-р Найденова е към държавата, и той е напълно основателен. Но въпросите не трябва да спират дотам. Защото не само държавата е виновна за хаоса тук. Държавата си има свои представители в Шумен, има и местна власт с достатъчно правомощия и финанси да решава поне част от проблемите

Шуменска област е изправена буквално пред катастрофа – броят на заразените


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 23.11.2020 13:33

    обаче общината на Шумен ще купува коледна украса за 80000 лева - това си е чиста гавра. Унищожават държавните болници с мизерни заплати и крайна нищета , но после те да поемат цялата тежест на пандемията и ето го резултата , но общината абсолютно нехае и в този момент и първа грижа и е украсата

  • 004 Anonimen 23.11.2020 08:28

    отвратително управление от крадци и убийци на народа-толкова безотговорни и нагли са днес,но утреще отговарят.....

  • 003 Anonimen 22.11.2020 18:33

    Да бе, вие пълнете болниците с мангале и обвинявайте държавата!

  • 002 Тодоров 22.11.2020 10:16

    1-Има ли пилот в самолета?- все по-често задаван въпрос. Отговор няма кой да даде. 2-четири закрити болници-кой ги закри и защо- отговор няма , няма и виновни. Но пък си имаме един безотговорен малоумник.

  • 001 Aмайната 22.11.2020 10:14

    Кмета им , не е ли полиционер? Защо не ги пази, като пази кметство със специален пропусквателен режим?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак