Според него разследването, започнато от ЕК, е нещо много хубаво. „Не бяхме чути много дълго време. Виждаме, че от тези международни разследвания – всичко, което говорим, е факт. Това трябва да приключи веднага в България“, допълни Пеевски.

Свързани новини

10.11.2023 11:20

Отпадането на дерогацията трябва да се случи веднага: Пеевски

Видян 682 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Отпадането на дерогацията трябва да се случи веднага. Партиите, които не подкрепят това, са „про-Путин“. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Според него разследването, започнато от ЕК, е нещо много хубаво. „Не бяхме чути много дълго време. Виждаме, че от тези международни разследвания – всичко, което говорим, е факт. Това трябва да приключи веднага в България“, допълни Пеевски.

По-рано стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отново ще предложи отпадане на дерогацията. Това заяви той пред журналисти в кулоарите на парламента.

“Радвам, че Европейската комисия започна разследване, надявам се дерогацията да падне по възможно най-бързия начин. "Лукойл" заобикаля санкциите с активната подкрепа на правителството, на премиера и финансовия министър. ЕК е дала възможност на България, ако прецени, да даде дерогация, дадена е от Министерския съвет. Със същото решение на МС може да бъде отнета". Така народният представител, който е и председател на Комисията по енергетика, коментира започналото от Европейската комисия разследване на България във връзка с данните, че руската петролна компания „Лукойл“ се е възползвала от вратичка в санкциите на ЕС, за да събере 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл.

„Ползата за българския потребител е една кръгла нула. Защо не разрешават да се премахне дерогацията”, попита Добрев и посочи, че отново ще внесе своето предложение за отпадането ѝ. Такова предложение бе внесено юни месец тази година.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.11.2023 11:43

    Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

  • 001 Чурулик Марийкин 10.11.2023 11:32

    Какъв "ПРО-ПУТИН" те гони бе ШОПАР ???!!! Не виждаш ли на какъв хал е икономиката, не виждаш ли цените на стоките и горивата? На вас лудите санкционирани по закона Магнитски ви е лесно с парите които откраднахте от мат‘ряла!!! Това евроатлантическо ли е или е пропутинско?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -