Делян Добрев

Свързани новини

10.11.2023 10:33

Д. Добрев с ново предложение за незабавно прекратяване на дерогацията за руски петрол

Видян 577 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ-СДС приветстваха започналото разследване на Европейската комисия дали руската компания Лукойл се е възползвала от вратички в режима на санкции, за да спечели 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл.

"От година твърдим, че всички ползи от дерогацията са за Лукойл и управлението на Путин и че българският потребител няма никаква полза", коментира депутатът Делян Добрев:

"Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия възможен начин, защото те би трябвало да имат готовност и към момента, ако решим в срок от 24 часа да премахнем дерогацията, би трябвало да имат готовност за алтернативни доставки. Затова аз за пореден път в последните година и половина питам защо не разрешават да се премахне дерогацията? Защо заплашват с оставки? Защо Лукойл им е по-мил от интересите на българските потребители?".

Добрев подготвя ново предложение за незабавно прекратяване на дерогацията, което ще бъде внесено в Народното събрание.

От своя страна Драгомир Стойнев от БСП заяви:

"Ако някой е правил някакви шашми, то е необходимо наистина да има такова разследване и това разследване трябва да докаже наистина, че някой е нарушил именно дерогацията на Европейската комисия. За съжаление, част от сглобката твърдят, че представителите на правителството са се облагодетелствали.


Но за нас е притеснително, че нещо, което трябваше да служи и да подпомага единствено и само българската икономика, де факто се ползва за облагодетелстване, за нерегламентирана печалба…не знам от кого".

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски дерогацията трябва да отпадне веднага:

"За нас трябва се случи веднага това нещо и трябва да има съгласие, защото, ако това не се случи, партиите, които не го подкрепиха, са про-Путин партии. И както се казва, днес е 10 ноември и демокрацията може да си отиде точно от про-Путин партии в България".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.