Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица

Свързани новини

01.12.2023 10:27

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица до връщането на задържания Бизюрев

Видян 432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица за 25 януари, след като като уважи искането на прокурора задържаният в Дания Рангел Бизюрев да бъде разпитан у нас, съобщи БНР.

Братята Борислав и Валентин Динкови от Цалапица са обвинени за помагачество в бягството зад граница на Рангел, който е сочен за пряк убиец на 24-годишният Димитър Малинов от същото село.

Половин час преди делото близки и жители на Цалапица се събраха на протест пред прокуратурата - именно с искане за отлагане на делото и разпитване на Рангел Бизюрев, който беше задържан в Дания в сряда и предстои да бъде върнат в България.

Междувременно братята  Динкови се признаха за виновни по обвинението за укривателство и поискаха съкратено съдебно следствие. Съдът уважи искането им.  Уточнено бе,  че при произнасянето на евентуална ефективна присъда наказанието им ще претърпи редуциране с 1/3.

Прокурорът Димитър Костов обаче настоя близнаците да не получават присъда преди Рангел Бизюрев да бъде предаден на българските власти. Той поиска събирането на нови доказателства - разпит на арестувания в Дания.

По думите му, неговите показания биха изиграли ключова роля за изхода на това дело. Съдията се съгласи, че Бизюрев е ключов и прие искането на представителя на Районната прокуратура.

Така делото бе насрочено за друга дата - 25 януари 2024 г. Ако до тогава Рангел не е предаден на властите в България и няма възможност да бъде разпитан, то тогава процесът ще се отложи.  

Протестиращите, които бяха в залата, останаха доволни от новия развой събитията.   При извеждането на подсъдимите коридорът бе огласен от викове  "Убийци!".

Припомням, в сряда стана известно, че Рангел е заловен в скандинавската държава и според прокуратурата се очаква в разумен срок да бъде екстрадиран в България.

Вече четири месеца обществеността в Цалапица провежда постоянни протестни митинги с искане за най-тежки наказания за убийците, към които те убедено причисляват и братята Динкови.

Главна причина за тяхното недоволство е обвинението към близнаците само за „помагачество“,  което предвижда максимума от 5 години затвор. Затова хората настояват те да бъдат привлечени като преки съучастници в убийството и да получат най-тежки наказания, заедно със сочения за пряк извършител.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец