Димитър Малинов

Свързани новини

29.11.2023 16:13

Издирваният за убийството в Цалапица е задържан в Дания

Видян 1219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рангел Бизюрев, който е основен заподозрян за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е бил задържан в Дания, съобщи БТА, като се позовава на информация от МВР. С категоричност е установена самоличността на задържания, посредством пръстови отпечатъци и снимки. Предстои в кратки срокове нашите власти да изискат принудителното довеждане на лицето в България, където ще бъде обвинен за убийство.


24-годишният Малинов беше убит след побой на 20 юли, а тялото му беше намерено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.
Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца. За него има издадена


Европейска заповед за арест от лятото на тази година. По неофициална информация той поне два пъти е бил задържан - в Германия и Нидерландия, но после е пускан заради пропуск в синхронизирането на детайли от българското законодателство с общоевропейското. Той визира липсата на съдебен контрол над издаването на Европейската заповед за арест. От страна на българските власти нямаше официално потвърждение на тези информации.


Допуснати са съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания при реакцията на полицията след убийството в Цалапица на 24-годишния Димитър Малинов, пък показа проверката, разпоредена от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на 2 август. Пропуските и нарушенията са довели до това установеният като извършител Рангел Бизюрев да напусне страната, съобщиха от МВР. Констатирана е и липса на организация за осъществяване на издирвателната дейност в Районното управление в Стамболийски, както и недобро взаимодействие на районното управление с ОДМВР - Пловдив в тази дейност.


Във връзка с проверката са образувани няколко дисциплинарни производства. Едното е срещу бившия директор на ОДМВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов, като то е приключило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказание уволнение за тежко нарушение на служебната дисциплина.


За престъплението на Бирюзев е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Арестуваният мъж има регистрирани криминални прояви, но те са доста назад във времето.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец