Районният съд в Пловдив върна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от село Цалапица, помогнали на обвинения в убийството на Димитър Малинов Рангел Бирюзев да успее да избяга в чужбина и укрили тялото на жертвата

Свързани новини

25.10.2023 18:00

Съдът върна делото срещу близнаците от Цалапица

Видян 566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Районният съд в Пловдив върна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от село Цалапица, помогнали на обвинения в убийството на Димитър Малинов Рангел Бирюзев да успее да избяга в чужбина и укрили тялото на жертвата. Процесът се връща в досъдебна фаза, тъй като братята трябва да бъдат защитавани от двама, а не от един адвокат, както е в момента. Това се налага, тъй като показанията им за съучастието им в заравянето на трупа на 24-годишния Димитър се разминават, съобщи БНР. Единият близнак отрича съпричастност, а другият е дал доброволни показания.


Защитата на 20-годишните близнаци от Цалапица поиска делото срещу тях да приключи още вчера, след разпоредителното заседание и без събиране на още доказателства, но съдия Боян Кюртов не се съгласи, тъй като откри процесуално нарушение и върна процеса в досъдебна фаза. Динкови в момента са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на обвинения в убийството на 24-годишния Димитър Рангел Бизюрев със заравянето на трупа.


"В показанията единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, другият обаче е дал по-подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото", каза съдия Кюртов. Той посочи, че заради разминаванията във версиите няма как двамата бъдат с един адвокат и се налага делото да бъде върнато в досъдебна фаза, за да си осигурят втори защитник.


Борислав и Валентин обаче остават с наложената мярка задържане под стража, въпреки настояването на адвоката им да бъдат пуснати под домашен арест.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак