Уеб казал, че след това е почувствал, че няма друг избор, освен да застреля Алекс, „за да не бъде разкрит, че е убил Сюзън“.

Свързани новини

24.04.2024 18:00

Откриха останките на майка и дъщеря 24 години след убийството

Видян 1092 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Баща от Западна Вирджиния получи някакво удовлетворение, след като властите откриват останките на малката му дъщеря и майка ѝ след признанието на смъртния одър на мъжа, за когото се смята, че ги е прострелял смъртоносно преди близо две десетилетия, предаде CNN.

Бенджамин Хатфийлд, прокурор на окръг Роли, нарече това „малко поетичен край, който дори аз не бих могъл да напиша“ по време на пресконференция във вторник.

В „подробна, неоспорима, безконфликтна“ предсмъртна изповед пред един от следователите по делото по-рано този месец Лари Уеб признава, че е застрелял смъртоносно Наташа „Алекс“ Картър, която по това време е била на 10 години, и майка й Сюзън Картър преди почти 24 години, казва Хатфийлд.


През 2000 г. семейство Картърс живее в дома на Уеб, съобщават властите. Уеб  признал на следователя, че част от парите му в дома са изчезнали, и Уеб заподозрял, че Сюзън Картър е „похарчила много пари. Двамата се скарали за това и той я застрелял - продължава Хатфийлд.

 Уеб казал, че след това е почувствал, че няма друг избор, освен да застреля Алекс, „за да не бъде разкрит, че е убил Сюзън“.

Уеб казал на следователя, че е съхранявал телата им в мазето на дома си и в продължение на две нощи е изкопал плитък гроб в гората на територията на имота си - каза Хатфийлд - където е погребал двойката заедно.

Бащата на Алекс, Рик Лафърти, заяви във вторник, че това е „малко тъжен ден, но и щастлив, защото мога да доведа бебето си у дома“.

„Минаха около 24 години и този случай толкова много пъти се отлагаше“, добави Лафърти. „Няколко пъти почти загубих надежда“.


 Властите съобщиха, че Уеб е бил заподозрян от самото начало на разследването.

През октомври 2023 г. на Уеб е повдигнато обвинение за убийство първа степен във връзка със смъртта на Алекс, но по това време не са открити телата нито на Картър, нито на Алекс. Преди повдигането на обвинението разследващите са разполагали с ДНК доказателства и свидетелски показания, казва Хатфийлд.

Но след повдигането на обвинението, „поради здравословното състояние на Лари Уеб, съдебното производство се забави по различни причини. Той беше преместен в старчески дом. Имахме проблеми с транспорта", казва Хатфийлд. „Имахме проблеми с осигуряването на медицинско разрешение за престоя му в затвора. ... Беше малко трудно да се придвижим през съдебния процес в ранните етапи.“

Според Хатфийлд преди датата на съдебното заседание в началото на този месец един от следователите е успял да разговаря с Уеб в старческия дом. Уеб признал за убийствата, като подробно описал мотива си и местоположението на телата в задната част на имота си, казва Хатфийлд. 


Признанието съвпада точно с усилията на властите по разследването и събраните доказателства", отбелязва Хатфийлд.

Според Хатфийлд властите са започнали разкопки на 9 април, но това е бил „труден процес“, тъй като описанието на Уеб за мястото „е било ограничено“ и „замъглено от паметта и от физическото и психическото здраве по това време“.

Същия ден следователите завеждат Уеб на мястото на разкопките, но здравословното му състояние се е влошило дотолкова, че това се оказва безрезултатно, казват те.

Уеб е преместен от хосписното отделение в затворническия комплекс „Маунт Олив“, където е бил затворен, в болницата „Монтгомъри Дженерал“, където умира в понеделник сутринта - казва Хатфийлд.

Часове по-късно са намерени телата на Сюзън и Алекс Картър - каза Хатфийлд.

Разследването продължава, а останките се намират в службата на съдебния лекар, съобщиха властите.

Във вторник Лафърти даде няколко съвета на всеки, който се окаже в неговото положение: „Просто никога не се отказвайте. Никога не губете надежда, че ще намерите детето си.“


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.