Дейвид (вляво) и Катрин Бърни (вдясно) бяха осъдени за убийствата на четири жени на възраст между 15 и 31 години, които те отвлякоха и изнасилиха през 1986 г.

Свързани новини

19.11.2022 07:16

Кой живее в къщата на най-известните серийни убийци в Австралия?

Видян 8680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къщата в Пърт, в която през 1986 г. двама от най-известните серийни убийци в Австралия са извършили серия от зловещи престъпления, е продадена на двадесет и няколко годишна двойка, която търси изгодни оферти.

Домът с три спални на улица "Мурхаус" 3 в предградието Уиладжи - мястото на ужасяващите "убийства в Мурхаус" - е закупена за 425 000 долара.

През октомври и ноември 1986 г. садистичните убийци Дейвид и Катрин Бирни държат в плен и брутално изнасилват пет жени в дома. Две от жените са били убити там.

Семейство Бърни - които са наричани австралийските Фред и Розмари Уест, на името на британските серийни убийци - убиват две от жертвите си в националните паркове, след като ги изнасилват в дома си.

Отдавна се предполага, че Дейвид Бърни е отговорен и за убийствата на други три жени - Черил Ренуик, Барбара Уестърн и Лиза Мари Мот, въпреки че това никога не е доказано.

Преди да изчезне, Ренуик съобщава, че е била преследвана от мъж и жена.

Агентът, продал наскоро ремонтираното жилище, Тони Папино от One Residential, заяви, че е продавал жилището "три пъти през последните осем години".

"Обичам добрите предизвикателства, макар че съм избирателен", казва г-н Папино пред Daily Mail Australia.

Според него съотношението между хората, които са притеснени от историята на дома, и тези, които не са притеснени, е "около 50 на 50".

"Младата двойка, която го купи, се погледна наоколо, но това беше добра цена, това е добра покупка", каза той.

Средната продажна цена на жилище с три спални в Уиладжи е 504 000 долара - далеч над цената, получена за улица "Мурхаус" 3.

През 2015 г. жилището е пуснато на пазара за 579 000 долара, но не е продадено.

Г-н Папино разговарял с предишните собственици всеки път, когато гя е продавал, и никой от тях не съобщил, че е обитавана от духове.

"Една от тях беше медицинска сестра от Обединеното кралство и каза: "Работила съм в спешното отделение, свикнала съм да се справям със смъртта, това не ме засяга", разказва той пред Daily Mail Australia.

По време на съдебния процес през 1987 г. Дейвид Бирни се признава за виновен по четири обвинения в убийство и по едно в отвличане и изнасилване. Той е осъден на четири последователни присъди доживотен затвор. Когато го питат защо се е признал за виновен, той прави жест към семействата на жертвите и казва: "Това е най-малкото, което мога да направя"

Катрин Бирни също е осъдена на четири последователни присъди доживотен затвор.

И двамата са имали право на предсрочно освобождаване след 20 години, но Дейвид Бирни се самоубива в затвора Казуарина през 2005 г. на 54-годишна възраст.

Катрин Бирни, която сега е на 70 години, остава в женския затвор Bandyup и многократно е отказвала условно освобождаване. Полицаят Пол Фъргюсън заяви за PerthNow, че тя никога не трябва да бъде освобождавана.

„Искрено вярвам, че тази жена никога не е обърнала дори грам внимание на тези жертви, както на мъртвите жертви, така и на семействата на жертвите“, каза той.

Катрин и Дейвид Бърни никога не са били законно женени, въпреки че и двамата са били женени за други хора.

Двамата започнали връзка, изпъстрена от престъпления, когато всеки е бил на 13 години, разменят около 2600 писма в затвора.

Фъргюсън каза: „Те бяха паразити, които живееха един от друг, най-злите хора, които някога, някога съм срещал.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.