Поредна смяна на съдия беляза делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Новата причина е, че определеният в момента докладчик заминава на стаж в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург.

Свързани новини

07.03.2023 17:03

Осми съдия поема делото срещу прокурорския син

Видян 1794 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поредна смяна на съдия беляза делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Новата причина е, че определеният в момента докладчик заминава на стаж в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург. Така делото срещу сина на пернишкия обвинител Бисер Михайлов ще бъде поето от осми съдия от Софийския районен съд (СРС), съобщи Лекс.


Първоначално делото беше разпределено на случаен принцип на съдия Весела Дончева. Тя обаче го прекрати и прати за разглеждане в районния съд в Перник, където са извършени престъпленията. Впоследствие всички магистрати от РС-Перник се отведоха, като изтъкнаха, че познават бащата на обвиняемия - прокурора от окръжната прокуратура Бисер Михайлов и са в служебни и лични отношения с него, което може да доведе до съмнения в безпристрастността и обективността им. Така делото стигна до Върховния касационен съд (ВКС), който каза, че СРС правилно го е изпратил в Перник, но след като в тамошния районен съд не може да се сформира съдебен състав, то трябва да го гледа СРС. Когато производството се озова отново в районния съд в София, обаче последваха пет отвода на съдии с различни мотиви.


Съдия Радослава Качерилска, която в крайна сметка пое делото срещу Васил Михайлов, е одобрена за 10-месечен стаж в регистратурата на ЕСПЧ, който започва на 1 април. През това време тя ще е в неплатен отпуск, като разходите за стажа се поемат от проект по Норвежкия финансов механизъм. Така се оказва, че на заседанието на 7 април ще трябва да влезе осми съдия, като предстои той да бъде избран чрез жребий.
По второто дело срещу Васил Михайлов - отново за побой, също има серия от отводи, но на магистрати от районния съд в Перник. През февруари т.г. прокуратурата внесе в РС-Перник обвинителен акт срещу Михайлов за това, че на 12 май 2022 г. около 1:00 ч. посред нощ в близост до детска площадка в Перник, се е заканил с убийство на мъж и го е удрял в главата с твърд предмет.

Срещу прокурорския син има и трето дело за побой. Той е за случай от лятото на 2021 г. в Созопол, когато Михайлов е нападнал мъж и го е ударил в лицето. Районната прокуратура в Бургас му е повдигнала обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Люпка Срефич сръпска певачка 07.03.2023 22:58

    Брей какъв страх и респект тресе Винкел Сити! Никой магистрат не смее да дръзне и да осъди справедливо някакъв разхайтен синец, на световно страшен и мастит винкелситиевски прокурор??? Държава без правосъдие!Цялата държава не смее да пипне тоя махленски побойник, а после искаме да сме добре?!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби