6 държави ще станат пълноправни членове на групата БРИКС от януари 2024 г., след като кандидатурите им бяха одобрени от лидерите на настоящите държави членки, обяви южноафриканският президент Сирил Рамафоса

Свързани новини

24.08.2023 11:45

Още 6 държави влизат в БРИКС

Видян 1098 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


6 държави ще станат пълноправни членове на групата БРИКС от януари 2024 г., след като кандидатурите им бяха одобрени от лидерите на настоящите държави членки, обяви южноафриканският президент Сирил Рамафоса. Разширяването на състава на БРИКС беше на първо място в дневния ред на срещата на върха в Йоханесбург тази седмица.

Аржентина, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства бяха приветствани като нови членове в четвъртък. В момента блокът се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

"Оценяваме интереса на други държави към изграждането на партньорство с БРИКС. Възложихме на нашите външни министри да продължат да разработват модела на страната-партньор на БРИКС и списък с потенциални страни-партньори", добави южноафриканският лидер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.08.2023 12:47

    само нашите супер идиоти за жълти стотинки ще изпълняват заповедите на глобалните дебили, които сега се опитват да пробутат нов лок даун с нови изфабрикувани вируси, палят пожари най-вече в Европа и Канада пък да симулират глобално затопляне

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак