Днешното решение може да се обжалва пред Върховния касационен съд (ВКС).

Свързани новини

25.10.2022 16:30

Осъдиха на 6 години и половина Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов

Видян 1539 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тричленен състав на Софийския апелативен съд призна за виновен и осъди на 6 г. и половна затвор Йоан Матев, който е обвинен за жестокото убийство на 15-годишния Георги Игнатов през 2015 г. в Борисовата градина в София. Решението на въззивния съд се различава от това на първа инстанция в Софийския градски съд, който оправда Матев.


Подсъдимият беше признат за виновен за умишлено убийство, но не и за убийство по особено мъчителен начин. Съдът посочи още, че трябва да се приспадне времето, в което Матев е бил задържан под стража или е бил под домашен арест. Бяха присъдени и по 150 000 лева кръвнина на двамата родители на Георги Игнатов.


На заседанието в съда прокуратурата поиска Матев да получи 9 г. затвор - максималното наказание, тъй като по време на убийството Матев е бил непълнолетен.


Освен това бяха представени резултати от експертиза, според която косъмът, открит по ножа, с който се твърди, че е убит Георги Игнатов в Борисовата градина, не е негов. Експертите са изследвали ДНК чрез митохондриален анализ. Сравнили са генетичните данни с тези на майката на Георги - Албена Игнатова. Анализът категорично е доказал, че косъмът не е нито на сина й, нито на негов роднина по майчина линия.


Йоан Матев беше задържан в началото на 2017 г., почти две години след бруталното убийство. До ареста му се стигна, след като неговият брат Марсел заведе разследващите до мястото, където е скрит ножът, с който е извършено убийството. Марсел обаче категорично отказа да свидетелства пред съда.


В последната си дума пред съда Матев за първи път изказа съболезнования на близките на убитото момче Георги Игнатов, но отрече да има общо с трагедията и пледира, че е невинен.



Присъдата не е окончателна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете