Мъж, който лъжливо се представял за астролог-равин милиардер, сключващ сделки, е осъден на осем години и половина затвор за измама на близък приятел и вдовица с четири деца, съобщи  Bloomberg, като се позова на съдебни документи.

Свързани новини

09.11.2023 09:24

Осъдиха фалшив астролог-равин милиардер

Видян 2041 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж, който лъжливо се представял за астролог-равин милиардер, сключващ сделки, е осъден на осем години и половина затвор за измама на близък приятел и вдовица с четири деца, съобщи  Bloomberg, като се позова на съдебни документи.

Според доклада Ръсел Дуейн Люис е използвал "все по-фантастични и възмутителни лъжи", включително и твърдения, че е направил фалшива оферта на стойност 290 млн. долара за закупуване на универсалния магазин Lord & Taylor.

57-годишният мъж е измислил схемите си, използвайки редица псевдоними и откраднати самоличности. Прокурорите твърдят, че Люис е откраднал самоличността на мъж на име Клифърд Гец, използвал е номера на социалната осигуровка на 13-годишно момче в Охайо и е подправил паспорт.

Завършил гимназия в Тексас, Люис твърди, че е израснал в Лондон и че е защитил докторска степен по теоретична математика и статистика, както и магистърски степени по неврофизика, генетика и квантова физика. Той също така невярно твърди, че е равин.

Измамникът се хвали, че притежава 10, 18 и дори 30 милиарда долара, в зависимост от това с кого говори. Според съобщенията той разказвал на жертвите, че управлява потайна семейна инвестиционна фирма Neviim Equity от офиси в Бевърли Хилс, Калифорния.


Според Bloomberg Люис се е съгласил да му конфискуват откраднати 3,8 млн. долара заедно с някои произведения на изкуството, които са били намерени в дома му в Бевърли Хилс.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец