На 17 ноември Хънт трябва да изложи своите фискални планове в бюджетно изявление, в което се очакват повишения на данъците и съкращения на разходите.

Свързани новини

11.11.2022 17:03

Опасения от рецесия след спад на БВП на Обединеното кралство с 0,2%

Видян 537 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според публикуваните в петък оценки на Службата за национална статистика БВП на Великобритания е спаднал с 0,2% от юли до септември тази година, съобщава Политико.

Ако икономиката се свие за второ поредно тримесечие през последните три месеца на тази година, Обединеното кралство официално ще навлезе в рецесия. Миналата седмица Английската централна банка предупреди, че има опасност Обединеното кралство да изпадне в най-дългата рецесия от един век насам, която ще продължи до средата на 2024 г.


"Не си правя илюзии, очаква ни труден път, който ще изисква изключително трудни решения за възстановяване на доверието и икономическата стабилност", заяви в петък сутринта канцлерът на Обединеното кралство Джереми Хънт. "За да постигнем дългосрочен и устойчив растеж, трябва да овладеем инфлацията, да балансираме счетоводството и да намалим дълга. Няма друг начин. "


На 17 ноември Хънт трябва да изложи своите фискални планове в бюджетно изявление, в което се очакват повишения на данъците и съкращения на разходите.

ONS съобщи, че месечните оценки показват, че БВП е спаднал с 0,6% през септември, но подчерта, че данните за този месец са били повлияни негативно от допълнителния почивен ден, който се проведе за държавното погребение на кралица Елизабет II.


Според оценките на ONS реалните разходи на домакинствата през третото тримесечие са намалели с 0,5 %.

Рейчъл Рийвс, канцлер в сянка от опозиционната Лейбъристка партия, заяви: "Изключителната изложеност на Великобритания на икономически сътресения се дължи на ръководеното от консерваторите десетилетие на слаб растеж, ниска производителност и недостатъчни инвестиции и задълбочаващо се неравенство. "


 


 


 


 




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 БСПМП 11.11.2022 21:22

    Това е най-голямия кахър на Българското Сдружение на Пенсионерите с Минимална Пенсия в момента! Втория ни голям кахър е дали Бъкингамския Дворец ще успее да си плаща сметките за ток и отопление и прехраната на Крал Чарлс III или ще трябва пak да им ударим едно финансово рамо да сървайлват през зимата!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред