Бившият ръководител на сектор към специализираните полицейски части в СДВР Андон Андонов окончателно е спечелил делото, което водеше срещу Министерството на правосъдието, съобщава Сега

Свързани новини

09.05.2023 16:45

Oбвиняем за полицейското насилие над протестиращи окончателно осъди правосъдното ведомство

Видян 4443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият ръководител на сектор към специализираните полицейски части в СДВР Андон Андонов окончателно е спечелил делото, което водеше срещу Министерството на правосъдието, съобщава Сега. Решението е на Върховния административен съд, който се произнесе по казуса като последна инстанция. То обаче не е публично и мотивите на върховните магистрати остават тайна, тъй като те са засекретили производството.


През февруари 2021 г. Андонов бе приютен от Иван Гешев, след като се разрази скандалът с полицейското насилие над протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор през лятото на 2020 г. Бившият полицейски шеф е обвинен по делото за насилието, което обаче прокуратурата все още протака.
През декември 2021 г. той беше уволнен от бюрото, когато то премина към Министерството на правосъдието. Той заведе дело срещу заповедта, с която през ноември м.г. тогавашният (и настоящ) служебен правосъден министър Иван Демерджиев го уволни с мотив, че е бил в едногодишен изпитателен срок и оценката му за изпълнение на длъжността е показала, че той не се справя.


За да бъде уволнен някого в тази хипотеза обаче, трябва да са изпълнени едновременно две неща: той за първи път да заема държавна служба и да не е изтекла една година от първото му назначаване на държавна служба, и органът по назначаването да прецени, че желае в рамките на този едногодишен срок да прекрати служебното правоотношение, без да дължи предизвестие и мотиви, обясни съдът. Въпросният едногодишен изпитателен срок започва да тече от първоначалното назначаване на държавна служба. Това при Андонов се е случило още през 1994 г., приема съдия Радков. Андонов е назначен в МВР пред 1994 г. и работи там до февруари 2021 г., когато със заповед на главния прокурор Иван Гешев е преназначен в прокуратурата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей