Свързани новини

13.03.2013 11:57

Обвинението иска максимални присъди за Наглите

Видян 1381 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес започнаха пледоариите по мегапроцеса "Наглите" пред Софийския апелативен съд. Прокурор Антония Близнакова заяви, че поддържа искането си направено на първа инстанция - Софийски градски съд , за максимално високи присъди на подсъдимите по делото.


Най-тежки наказания се искат за сочените за лидери на бандата Прокопий Прокопиев-Културиста и Ивайло Евтимов-Йожи – по 15 години за организирането на престъпната група.


Според обвинителния акт двамата са участвали във всяко от общо 12-те отвличания, без това на Илиян Цанев, което е първият удар на групата.


Обвинението ще поиска за Прокопиев и Евтимов да лежат между 10 и 15 години на топло за всяко от отвличанията на Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Георги Георгиев-Пурата, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и Румен Гунински-младши.


Според Наказателният кодекс съдът налага най-тежкото наказание.


Държавното обвинение смята също, че Даниел Димитров-Релето, който не е имал ръководна роля в групата, е участвал в почти всички от 11-те отвличания, за които са повдигнати обвинения. Затова и  за него прокуратурата иска 15 години зад решетките по обвинението му за участие в похищенията на Краус, Величков и Бончев. Кирил Кирилов-Монтанския пък да лежи 12 години.


Любомир Димитров-Гребеца, Павел Петков-Павката и братята Митко и Радослав Лебешковски пък да лежат по 10 години за участието им в бандата.


Само Цветозар Славчев-Църо може да получи най-малко, защото има обвинение само за участие в отвличането на Илиян Цанев. За него прокуратурата иска 8 години затвор.


Културиста и Релето пък искат от съда делото да бъде върнато на първа инстанция и то в прокуратурата, за да бъде посочен като обвиняем Валентин Михайлов-Ихтиманския, който е защитен свидетел по делото.


Прокурор Близнакова обаче заяви, че съдът не може да посочва на прокуратурата на кого да повдига обвинения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.